Малюк місяця
Тут буде фото малюка
Реклама
Соціальні мережі
Хто зараз онлайн
Зараз відвідувачів на форумі: 15, з них 0 зареєстрованих, 0 прихованих і 15 гостей
немає
Рекордна відвідуваність форуму (95 одночасно) відбулась 2024-10-11, 7:34 pm
Ми в Контактах приєднуйтеся до нас
Наша кнопка
Пошук
Останні теми
Реклама
Погода
волог.:
тиск:
вітер:
волог.:
тиск:
вітер:
волог.:
тиск:
вітер:
+11
Owara
mamanya
Maryna
murasik
Nalich
Ната Д
КаFетkа
Ester88
Kavusja
Oksan@
Ksush@
15 користувачів
Шкільна програма.
Ksush@- -
- К-ть повідомлень : 3639
Вік : 44
- Повідомлення n°1
Шкільна програма.
Шановні мами школярів! Хочу,щоб в цій темі ми ділилися досягненнями і проблемами в навчанні своїх дітей! Адже майже з кожним роком навчальна програма все удосконалюється та удосконалюється,хочуть вундеркіндів зробити з наших дітей. А з іншої сторони зараз ніби і легше. Бо ж є інтернет в поміч,є ГДЗ (готові домашні завдання) з 5 по 11 кл. ... Чи потрібні такі розумові навантаження з першого класу?
Ksush@- -
- Повідомлення n°2
Re: Шкільна програма.
В цьому році п'ятикласники (не знаю за інших) стали вчитись по ще новішій програмі... Іноземна мова уже з першого класу,з п'ятого-друга іноземна... Завдання з укр.мови і математики складені так,що іноді не знаєш,що то вони хочуть. Я вважаю,що моя дитина розумна,якщо навчилась читати в садочку,але з 5-го класу в нас стали проблеми. Дуже важко. Я долбу їй кожну тему з математики. Вони такііііі рівняння вже розв'язують... А деякі правила -то просто набор слів... Я заставляю,вимагаю,а в результаті плачі,істерики...
Ksush@- -
- Повідомлення n°3
Я завжди обожнювала алгебру,мала тверду "5",їздила на олімпіади. А вчора не змогла розв"язати задачу 5 класу,там треба було скласти рівняння. Це вперше. А сьогодні в них контрольна. В нас є на форумі вчителі математики?
Oksan@- -
- К-ть повідомлень : 701
Вік : 35
- Повідомлення n°4
А в ГДЗ нема?
Ти пиши, а раптом хтось розв'яже.
Я не математик, але в школі працюю і маю номер телефону до одного, тим більше в нього є 5 клас, так, що, в крайньому випадку, зможу його нагрузити...
Ти пиши, а раптом хтось розв'яже.
Я не математик, але в школі працюю і маю номер телефону до одного, тим більше в нього є 5 клас, так, що, в крайньому випадку, зможу його нагрузити...
Oksan@- -
- Повідомлення n°5
Співчуваю, але це не проблема 5-го класу, це проблема освіти загалом: програми не реальні, підручники з помилками, без дотримання вимог. Кожна вчителька каже, що тяжко для дітей, деякі спрощують як можуть і тут нічого не вдієш =(Ksush@ пише:В цьому році п'ятикласники (не знаю за інших) стали вчитись по ще новішій програмі... Іноземна мова уже з першого класу,з п'ятого-друга іноземна... Завдання з укр.мови і математики складені так,що іноді не знаєш,що то вони хочуть. Я вважаю,що моя дитина розумна,якщо навчилась читати в садочку,але з 5-го класу в нас стали проблеми. Дуже важко. Я долбу їй кожну тему з математики. Вони такііііі рівняння вже розв'язують... А деякі правила -то просто набор слів... Я заставляю,вимагаю,а в результаті плачі,істерики...
А нововведення кожного року є, хоча згідна, що цього року їх дещо більше для деяких класів, в тому числі, для 5-тих. А от про дві мови - то це вже давно, хоча з першого тільки тепер ввели для загалу.
І порада, привчайте самостійно вивчати матеріал...
Останній раз редагувалося: Oksan@ (2013-12-06, 3:19 pm), всього регувалося 1 раз(-и)
Kavusja- -
- К-ть повідомлень : 15888
Вік : 37
- Повідомлення n°6
Дівчата, ще коли я ходила в школу, було три мови... російська, українська і англійка, як на мене то мови легше даються з малечку, просто зараз нам шкода своїх дітей.
Ksush@- -
- Повідомлення n°7
ГДЗ не купляю поки,бо просто все буде списувати. Усні уроки вже самостійно вчить,деколи допомагаю з укр.мови,а математика-вона може не розуміє пояснень,чи не встигає,деколи неуважна буває,і я їй все пояснюю своїми словами,на хлопський розум,як кажуть. Якби я не сиділа з нею над спрощенням виразів і розв'язуванням рівнянь,то вона запустила б ці теми,а це є основи,на яких базується вся математика. Зараз ідуть задачі на складання рівнянь. Розжую своїми словами,тоді розуміє і розв"язує. А вчора ми сиділи-сиділи... То ж математику на самостійне вивчення поки не можу пустити. А на рахунок іноземних мов,то російська мова була нам знайома,майже як і українська,тому іноземною мовою вважали тільки англійську. А зараз з першого класу англійська,а з п'ятого російська, польська або німецька ... Моїй дитині і російська мова незнайома,нова. Звичайно,це не англійська по складності,але все ж. Одним словом дитина вчиться і я з нею.
Oksan@- -
- Повідомлення n°8
На рахунок основ, Ви цілком праві. Проблема, мабуть, у вчителі - не кожному дано донести до дітей. А в її однокласників така ж проблема з математикою?
Про мови - то 2 іноземні, це добре, але якби так, як і раніше - з 2 класу.
Про мови - то 2 іноземні, це добре, але якби так, як і раніше - з 2 класу.
Ksush@- -
- Повідомлення n°9
Да,проблематично з математикою у їх всіх.
Oksan@- -
- Повідомлення n°10
Тоді це проблема у вчителеві. Готуйтеся, що можливо за паро років і репетитор потрібний буде...
Ksush@- -
- Повідомлення n°11
Будемо старатися. Надіюсь,що в 6-7 кл. моя допомога вже не треба буде. Зі мною ніхто не вчив уроки,хіба що в початкових класах.
Kavusja- -
- Повідомлення n°12
В мене брат зараз в 10 класі, то ходить до репетитора вже кілька років, а толку нуль... не те, що він дурний, а така програма зараз, в них майже весь клас ходить, але і від вчителя теж багато залежить. Я математику знала тільки поки мене питали )) треба здати шось, я вивчу.... але потім все забуваю. Не тероризуйте дитину, математика не головне в житті!!!
Ester88- -
- К-ть повідомлень : 516
Вік : 36
- Повідомлення n°13
моя старша зарас 2-й клас....математика жах.....приносить погані оцінки...... вона ще додавання погано освоїла - бо ж важкі приклади , наприклад 87-(39+54)....отаке я в умі теж довго рішаю, а що говорити дитині 7 років.....кашмар ! а тепер почалося множення.... що прийдеться брати репетитора ? вже за англійську домовилася- бо тоже невстигає.....слова запамятовує а читати неможе ..... я думала що моя дитина буде добре вчитися....а тут така програма що мені важко їй допомогти !
Ksush@- -
- Повідомлення n°14
О так. Ми ще не засвоїли рівнянь,а сьогодні вже вчили степінь числа,ну 2 в квадраті,5 в кубі... Але то не важка тема. А от з англ. буде якийсь моніторинг в середу,треба скласти 10 текстів на нього на різну тематику. В 1-4 кл. в нас не було проблем.
Oksan@- -
- Повідомлення n°15
На рахунок моніторингу. То така річ, яку придумали там зверху, щоб заробити. Оцінки за моніторинг не йдуть в журнал, вони просто повідомляються батькам.
Моніторинг - це проблема батькам, учням, вчителям, а декому заробіток.
Тож хоча би за нього не переживайте і скажіть дитині, щоб не переживала)
Моніторинг - це проблема батькам, учням, вчителям, а декому заробіток.
Тож хоча би за нього не переживайте і скажіть дитині, щоб не переживала)
Ksush@- -
- Повідомлення n°16
Оксан@,ясне діло,що дитина не складе тих текстів. То може я складатиму? Немає мені що робити...
Ester88- -
- К-ть повідомлень : 516
Вік : 36
- Повідомлення n°17
у мене невистарчає ні терпіння ні часу на уроки з нею, як чоловік дома то він з нею зубрить , а я лише провіряю.....але в школі нас нема...вона неуважна ! ех....короче я зробила помилку що зарано віддала в школу ! але вже часу невернеш... свою Любашку віддам з 7-ми років, з 6-ти для нас рано
Oksan@- -
- Повідомлення n°18
Або я вас не зрозуміла, або Ви мене. До чого тут Ви? Я просто кажу, що забийте на ті тести і дитину так само налаштуйте, щоб не переживала дурно.Ksush@ пише:Оксан@,ясне діло,що дитина не складе тих текстів. То може я складатиму? Немає мені що робити...
Ksush@- -
- Повідомлення n°19
Та ні, Оксана,я просто хотіла сказати,що при потребі допомагаю малій з уроками.А в даному випадку під словом "допомога" криється вислів "мама зробить". От і роздумую сердито так:мені хіба немає більше що робити?.. Просто задаюсь питанням:на що розраховують ті такі розумні автори? Вони ж знають,що це не під силу таким дітям. А батьки ж то вболівають за дітей,хочуть допомогти. От і виходить,що вони більше батькам забивають голову. Старші класи не беру до уваги,вони вже відчувають якусь відповідальність. От я вирішила послухати тебе,Оксана,і "забила" на той моніторинг.
Oksan@- -
- Повідомлення n°20
А хто сказав, що вони знають, що не підсилу?) Та й заробити треба ж, поки є можливість))
Ksush@- -
- Повідомлення n°21
Прочитайте вірш Гете в перекладі Миколи Бажана.Ми вчора вчили його на пам"ять.Я надрукувала без помилок,спеціально перевірила.
На всі вершини
Ліг супокій...
Вітрець не лине
В імлі нічній.
Замовк пташиний грай.
Не чути шуму бору.
Ти теж спочинеш скоро,-
Лиш зачекай.
Мене оте Ти теж спочинеш скоро навернуло на думки про смерть.Дебільний переклад.Невже не можна дати дітям вивчити щось розумніше?
На всі вершини
Ліг супокій...
Вітрець не лине
В імлі нічній.
Замовк пташиний грай.
Не чути шуму бору.
Ти теж спочинеш скоро,-
Лиш зачекай.
Мене оте Ти теж спочинеш скоро навернуло на думки про смерть.Дебільний переклад.Невже не можна дати дітям вивчити щось розумніше?
Kavusja- -
- Повідомлення n°22
Мда, сумно... але це ж класика.
КаFетkа- -
- К-ть повідомлень : 253
- Повідомлення n°23
на мажорний лад такий віршик не настроїть( а підлітки і так вразливі ( невже з Гетте нічого позитивнішого не можна б було дати вчити
Ksush@- -
- Повідомлення n°24
Та це діло не в Гете,а скоріше в перекладі.
КаFетkа- -
- К-ть повідомлень : 253
- Повідомлення n°25
хто чув ,що тепер щоб йти в перший клас необхідно знати всі букви і вміти читати і додавати у межах 10 і рахувати до 100? мені тут сказали таке, то я чуть ошелешена, у нас ще пів року щоб навчитися читати, але того мали б вчити у школі, нібито
2020-10-17, 5:08 pm автор gehaj
» Моторчик (укачиватель) для детской кроватки NaNiNa
2020-01-14, 3:09 pm автор nanina.com.ua
» Манеж,ходунки
2019-12-23, 9:19 pm автор Lissa
» Що потрібно дитині на зиму???
2019-12-23, 9:16 pm автор Lissa
» Які саночки купити дитині?
2019-12-23, 9:10 pm автор Lissa
» Як пройшов ваш день?
2019-11-20, 4:04 pm автор Inga
» Скільки дітей ви хочете мати?
2019-11-20, 3:37 pm автор Inga
» Скільки партнерів по сексу у вас було?
2019-10-19, 3:02 pm автор Анилла89