Ділимося своїми чудовими і перевіреними рецептиками солодкої смакоти))
Малюк місяця
Тут буде фото малюка
Реклама
Соціальні мережі
Хто зараз онлайн
Зараз відвідувачів на форумі: 13, з них 0 зареєстрованих, 0 прихованих і 13 гостей :: 1 пошукова система
немає
Рекордна відвідуваність форуму (95 одночасно) відбулась 2024-10-11, 7:34 pm
Ми в Контактах приєднуйтеся до нас
Наша кнопка
Пошук
Останні теми
Реклама
Погода
волог.:
тиск:
вітер:
волог.:
тиск:
вітер:
волог.:
тиск:
вітер:
+25
gnatyska
Ksush@
Галочка-Палочка
Ірчик
petrywka
Зорянка
Алла
мамася
Margoshka
Іріша
Ollenka
Natie
milanka
голубка тетяна
Yulya123
Мері 13
Ната Д
Jul4uk
Ly...
Кідді
Таська
Молочна шоколадка
Olysa
Kavusja
musya
29 користувачів
Солодка смакота))
musya- -
- К-ть повідомлень : 1905
Вік : 39
- Повідомлення n°1
Солодка смакота))
Перше повідомлення в темі :
Ірчик- -
- К-ть повідомлень : 1473
Вік : 37
- Повідомлення n°121
Re: Солодка смакота))
Галочка-Палочка, смак не ідентичний , але дуже наближений, моїм сподобалося.
gnatyska- -
- К-ть повідомлень : 775
- Повідомлення n°122
Маю сусіда з Києва. І на вихідні поїхав додому. І зайшла мова про Київський торт. А я надумала знайти рецепт і спекла сама. Ось що вийшло.
Тісто:
200 г білків (6 невеликих яєць; я взяла 8, бо мала великі братванки, і було замало, відповідно вс дози збільшила)
50 г цукру
1 пакетик ванільки (її краще розтерти майже до пудри)
45 г муки
150 г горіхів кеш"ю (я дала звичайний арахіс)))
185 г цукру
Цікавинкою приготування торта є те, що білки тримаємо 12-24 год в теплому місці - заквашуємо.
Значить, білки квасимо, на другий день змішуємо муку, подрібнені горіхи і цукор. Білки збиваємо у пишну піну до блиску. Всипаємо муку з домішками і акуратно мішаємо. Ділимо масу наполовину, розкладаємо у дві форми. Печемо зразу два коржі при 150 градусах 2 години (так як в мене духовку електрична і невелика, то за 40 хв коржі були готові). Якщо не влізає в духовку два коржі, то прийдеться два рази збивати тісто - інакше осяде. Готові коржі лишаємо на 12-24 години, не знімаючи з паперу для випічки.
Крем Шарлот (із запасом на прикраси)
250г масла
225 г цукру
1 яйце
150 г молока
10 г какао
1 пакетик ванільного цукру (розтерти в порошок)
2 ст. л. коньяку
Спершу яйця збиваємо з молоком, проціджуємо, тоді даєм цукор і варимо сироп. Студимо. Даєм його у збите масло, добре збиваємо.У майже готовий крем даємо коньяк і ванільку. Відділяємо 200 г крему, даємо в нього какао і ще раз збиваємо. (Чесно кажучи, мені було дуже чути маслом, але після того як дала коньяк смак масла зник, а натомість - смак справжнього крему з Київського торта).
Перемащуєм:
Нижній корж промазуємо 2/3 білого крему, накриваємо другим коржом. Одну третину шоколадного крему и залишки білого підуть на оздоблення. Решта шоколадного крему - на верх і боки. Потім обсипаємо крошкою з печива, прикрашаємо кремом і смакуємо))
Ось таким смачненьким тортиком побалувала рідних на свято Весни
Тісто:
200 г білків (6 невеликих яєць; я взяла 8, бо мала великі братванки, і було замало, відповідно вс дози збільшила)
50 г цукру
1 пакетик ванільки (її краще розтерти майже до пудри)
45 г муки
150 г горіхів кеш"ю (я дала звичайний арахіс)))
185 г цукру
Цікавинкою приготування торта є те, що білки тримаємо 12-24 год в теплому місці - заквашуємо.
Значить, білки квасимо, на другий день змішуємо муку, подрібнені горіхи і цукор. Білки збиваємо у пишну піну до блиску. Всипаємо муку з домішками і акуратно мішаємо. Ділимо масу наполовину, розкладаємо у дві форми. Печемо зразу два коржі при 150 градусах 2 години (так як в мене духовку електрична і невелика, то за 40 хв коржі були готові). Якщо не влізає в духовку два коржі, то прийдеться два рази збивати тісто - інакше осяде. Готові коржі лишаємо на 12-24 години, не знімаючи з паперу для випічки.
Крем Шарлот (із запасом на прикраси)
250г масла
225 г цукру
1 яйце
150 г молока
10 г какао
1 пакетик ванільного цукру (розтерти в порошок)
2 ст. л. коньяку
Спершу яйця збиваємо з молоком, проціджуємо, тоді даєм цукор і варимо сироп. Студимо. Даєм його у збите масло, добре збиваємо.У майже готовий крем даємо коньяк і ванільку. Відділяємо 200 г крему, даємо в нього какао і ще раз збиваємо. (Чесно кажучи, мені було дуже чути маслом, але після того як дала коньяк смак масла зник, а натомість - смак справжнього крему з Київського торта).
Перемащуєм:
Нижній корж промазуємо 2/3 білого крему, накриваємо другим коржом. Одну третину шоколадного крему и залишки білого підуть на оздоблення. Решта шоколадного крему - на верх і боки. Потім обсипаємо крошкою з печива, прикрашаємо кремом і смакуємо))
Ось таким смачненьким тортиком побалувала рідних на свято Весни
Ksush@- -
- К-ть повідомлень : 3639
Вік : 44
- Повідомлення n°123
Ну молодець!
Ірчик- -
- Повідомлення n°124
супер , треба буде і собі спробувати)))
gnatyska- -
- Повідомлення n°125
дякую... пробуйте.. смачно
Ната Д- -
- К-ть повідомлень : 4420
Вік : 36
- Повідомлення n°126
ням. ня. як я його хочу.
Тусінька- -
- К-ть повідомлень : 1021
- Повідомлення n°127
Наталя, ти молодець. Дуже апетитно виглядає.
Галочка-Палочка- -
- К-ть повідомлень : 1210
- Повідомлення n°128
gnatyska, рецепт від Мішель з кукінга. Я по такому ж печу. Дуже смачно, але білки - не заквашую, а відразу збиваю.
gnatyska- -
- Повідомлення n°129
Саме так, звідти. Я 6 закваила, потім побачила, що замало, і 2 білки не заквасила
Ірчик- -
- Повідомлення n°130
Я своїм на 8 березня спекла тортик "Ранкова роса"
Тісто:
4 яйця
2ст. цукру
6ст.л. топленого маргарину
1 ст. сметани
2ч.л. порошку до печива
1ч.л. соди погашеної оцетом
2ст.л какао
2ст. борошна
Сирні кульки:
1 жовток,
6 ст.л. молочнокислого сиру,
3 ст.л. цукру,
8-10 ст.л. кокосової стружки,
1 п. ванільного цукру.
Крем :
варене згушене молоко і масло
або заварний
Перш за усе готуємо кульки, бо вони підуть у морозильник:
Розтираємо жовток, сир, цукор, ванільку до однорідної маси. В кінці додаємо кокосову стружку. ЇЇ може піти більше чи менше- в залежності від вологості сиру і величини жовтка. В результаті мають легко формуватися кульки руками. Формуємо кульки невеличкі. І заморожуємо на дошчечці в морозильнику 30 хвилин.Також можна всередину в кульку поставити вишеньку або горішок.
Яйця збити з цукром, додати маргарин, сметану, ще раз перемішати, потім додати розпушувач, соду з оцетом і борошно, розмішати до однорідної маси. Тісто розділити на дві частин, і до однієї додати какао.
В форму на дно вилити біле тісто, потім коричневе, зверху виложити кульки і злегка зверху надавити на них, запхати їх в тісто. Пекти приблизно 20-30хв. при Т200 градусів.
Готові коржі перемастити кремом, залмшити на 2-3 год. при кімнатній температурі, а потім поставити в холодильник, щоб застиг.
СМАЧНОГО!!!
Тісто:
4 яйця
2ст. цукру
6ст.л. топленого маргарину
1 ст. сметани
2ч.л. порошку до печива
1ч.л. соди погашеної оцетом
2ст.л какао
2ст. борошна
Сирні кульки:
1 жовток,
6 ст.л. молочнокислого сиру,
3 ст.л. цукру,
8-10 ст.л. кокосової стружки,
1 п. ванільного цукру.
Крем :
варене згушене молоко і масло
або заварний
Перш за усе готуємо кульки, бо вони підуть у морозильник:
Розтираємо жовток, сир, цукор, ванільку до однорідної маси. В кінці додаємо кокосову стружку. ЇЇ може піти більше чи менше- в залежності від вологості сиру і величини жовтка. В результаті мають легко формуватися кульки руками. Формуємо кульки невеличкі. І заморожуємо на дошчечці в морозильнику 30 хвилин.Також можна всередину в кульку поставити вишеньку або горішок.
Яйця збити з цукром, додати маргарин, сметану, ще раз перемішати, потім додати розпушувач, соду з оцетом і борошно, розмішати до однорідної маси. Тісто розділити на дві частин, і до однієї додати какао.
В форму на дно вилити біле тісто, потім коричневе, зверху виложити кульки і злегка зверху надавити на них, запхати їх в тісто. Пекти приблизно 20-30хв. при Т200 градусів.
Готові коржі перемастити кремом, залмшити на 2-3 год. при кімнатній температурі, а потім поставити в холодильник, щоб застиг.
СМАЧНОГО!!!
gnatyska- -
- Повідомлення n°131
Ірчик, щось нове і цікаве. Неодмінно спробую спекти
Ірчик- -
- Повідомлення n°132
Дякую))) пробуй
Ksush@- -
- Повідомлення n°133
Сьогодні я спекла тортик Нати Д,пробувала коржі,то смачні,має бути добрим,не сухим,крему вбамбурила добряче. А хто ж поставив там мінус? Це невдячно...
Ksush@- -
- Повідомлення n°134
Сьогодні я спекла тортик Нати Д,пробувала коржі,то смачні,має бути добрим,не сухим,крему вбамбурила добряче. А хто ж поставив там мінус? Це невдячно...
Ірчик- -
- Повідомлення n°135
Ksush@,я також його пекла, суперовий, але крему дійсно треба багато.
Тусінька- -
- Повідомлення n°136
Мій рецепт тортика, що обіцяла.
Називється тортик "ОРБІТА"
Нам знадобиться:
Маковий корж:
яйця - 6 шт.
цукор - 6 ст.л.
борошно - 6 ст.л.
мак - 80 г
Білий корж:
яйця - 2 шт.
цукор - 2 ст.л.
борошно - 2 ст.л.
Полуничне желе:
полуниця - 500 г (можна заморожену)
желатин - 1 пластинка або 15 г швидкорозчинного, брала наш звичайний швидкорозчинний
вода - 6 ст.л.
цукор - 4 ст.л.
Крем:
яйця - 2 шт.
цукор - 150 г
крохмаль - 5 ст.л.
молоко - 350 мл
вершкове масло - 300 г (кімнатної температури)
ванільний цукор - 1 пакетик
Якщо у вас якийсь інший желатин, то дотримуйтесь інструкції, зазначеної на упаковці.
Маковий корж :
*За рецептом треба було спекти 2 коржі. Я спекла один і розрізала його наполовину.
*Розділити жовтки і білки
*Білки збити до стійких піків, поступово підсипаючи цукор. Збиваємо, поки весь цукор не розчинеться.
*Потім додаємо жовтки і на найнижчій швидкості міксера змішуємо до однорідного стану. Можна вводити жовтки по одному, перемішуючи вінчиком вручну. Я збивала міксером.
*Тепер просіюємо муку прямо в миску і перемішуємо ложкою до однорідного стану.
*Потім висипаємо мак (якщо у вас мак великий, подрібніть його в блендері). Перемішуємо все.
*Наше макове тісто готове.
Форма (d=24 см) вистилаємо пергаментним папером і виливаємо туди тісто. Ставимо в розігріту до 180 С духовку. Готовність перевіряйте зубочисткою. Неможу точно сказати скільки пекла. Я зазвичай на око)
*Корж трохи остудіть. І розріжте на дві частини.
Білий корж :
*Білий корж готується точно так само як і маковий, тільки без маку.
Виходить тоненький.
Полуничне желе :
*В оригінальному рецепті йде полуниця, тому писати буду вам про полуницю, але сама брала ті ягоди котрі мала (ожина і чорниця).
*Полуницю промити.
*Збити в блендері на пюре.
*Додати цукор і все перемішати.
*Желатин до цього часу повинен стати м'ягким. Злити з нього воду(якщо це платина, якщо швидкорозчинний то він весь набрякне і зливати нічого не потрібно). Покласти желатин в маленьку каструльку. Додати 6 ст.л. води. Підігріти на вогні до повного розчинення желатину(помішуючи). Не кип'ятити! Вилити желатин в полуничне пюре, добре перемішати.
*Розлити в дві форми, вистелені плівкою харчовою і поставити в морозилку на кілька хвилин або в холодильник до застигання.
*Брала желатин за рецептом (15 г) - цього виявилося мало! І один полуничний шар у мене потік! У другий полуничний шар мені довелося ще додати желатин, і він добре тримався. Тому в загальному у мене вийшло приблизно 25-30г на 500 г полуниці.
*Якщо у вас немає стільки форм для желе, то зробіть у два заходи.
Крем:
*Жовтки, цукор і крохмал добре перемішати до однорідного стану.
*Додати молоко (у мене молоко з холодильника було) і ванільний цукор. Ще раз добре перемішаємо вінчиком і ставимо на вогонь.
*Варимо на середньому вогні до загустіння.
*Увага! Густіє він різко. Спочатку рідкий-рідкий, а потім раз ... і густіти різко починає . Відразу знімайте з вогню, ставте на стіл і змішуйте вінчиком.
*Якщо він у вас залишився рідким, підігрійте його ще трохи.
*Готовий крем перекладіть в тарілку, щоб він швидше охолов.
*Вершкове масло викладіть в миску. І добре збийте на найвищій швидкості міксера.
*Чуть-чуть теплий крем перекладаємо в миску і збиваємо міксером. Це потрібно для того, щоб він добре поєднувався з маслом. Оскільки крем виходить густий і якщо його вводити в такому стані, то він погано з'єднається з маслом, буде шматочками.
*Потім додайте по 1-2 ст.л. в масло і збивайте, поки дві маси не з'єднаються.
*Якщо він у вас вийшов рідкуватим (через занадто теплий крем), то після повного охолодження він стане густіший.
Складаємо:
маковий корж - крем - желе - крем - білий корж - крем - желе - крем - маковий корж
*УВАГА!!! Обов'язково пропитати добре коржі. Сироп вибирайте на свій смак. Якщо його будуть їсти діти, то краще алкогольним його не робити.
*Крем розподіліть так, щоб вистачило обмазати 4 рази корж і ще на верх і боки торта (крему достатньо, на все вистачає)
*Нижній корж обмазати 1/5 частиною крему
*Зверху викласти полуничне желе разом з плівкою. Плівку потім акуратно прибрати.
*На желе крем наносити не зручно, тому я мазала крем на другий корж і викладала зверху желе.
*І в такій послідовності збираємо весь решта тортик.
Обмазуємо його з усіх боків кремом. Прикрашаємо за своїм смаком.
Мій торт був покритий ганашем і мастикою у вигляді цифри "1".
Смачного!
Називється тортик "ОРБІТА"
Нам знадобиться:
Маковий корж:
яйця - 6 шт.
цукор - 6 ст.л.
борошно - 6 ст.л.
мак - 80 г
Білий корж:
яйця - 2 шт.
цукор - 2 ст.л.
борошно - 2 ст.л.
Полуничне желе:
полуниця - 500 г (можна заморожену)
желатин - 1 пластинка або 15 г швидкорозчинного, брала наш звичайний швидкорозчинний
вода - 6 ст.л.
цукор - 4 ст.л.
Крем:
яйця - 2 шт.
цукор - 150 г
крохмаль - 5 ст.л.
молоко - 350 мл
вершкове масло - 300 г (кімнатної температури)
ванільний цукор - 1 пакетик
Приготування:
В першу чергу замочіть желатин у воді (води скільки хочете, але щоб він весь був покритий) .Якщо у вас якийсь інший желатин, то дотримуйтесь інструкції, зазначеної на упаковці.
Маковий корж :
*За рецептом треба було спекти 2 коржі. Я спекла один і розрізала його наполовину.
*Розділити жовтки і білки
*Білки збити до стійких піків, поступово підсипаючи цукор. Збиваємо, поки весь цукор не розчинеться.
*Потім додаємо жовтки і на найнижчій швидкості міксера змішуємо до однорідного стану. Можна вводити жовтки по одному, перемішуючи вінчиком вручну. Я збивала міксером.
*Тепер просіюємо муку прямо в миску і перемішуємо ложкою до однорідного стану.
*Потім висипаємо мак (якщо у вас мак великий, подрібніть його в блендері). Перемішуємо все.
*Наше макове тісто готове.
Форма (d=24 см) вистилаємо пергаментним папером і виливаємо туди тісто. Ставимо в розігріту до 180 С духовку. Готовність перевіряйте зубочисткою. Неможу точно сказати скільки пекла. Я зазвичай на око)
*Корж трохи остудіть. І розріжте на дві частини.
Білий корж :
*Білий корж готується точно так само як і маковий, тільки без маку.
Виходить тоненький.
Полуничне желе :
*В оригінальному рецепті йде полуниця, тому писати буду вам про полуницю, але сама брала ті ягоди котрі мала (ожина і чорниця).
*Полуницю промити.
*Збити в блендері на пюре.
*Додати цукор і все перемішати.
*Желатин до цього часу повинен стати м'ягким. Злити з нього воду(якщо це платина, якщо швидкорозчинний то він весь набрякне і зливати нічого не потрібно). Покласти желатин в маленьку каструльку. Додати 6 ст.л. води. Підігріти на вогні до повного розчинення желатину(помішуючи). Не кип'ятити! Вилити желатин в полуничне пюре, добре перемішати.
*Розлити в дві форми, вистелені плівкою харчовою і поставити в морозилку на кілька хвилин або в холодильник до застигання.
*Брала желатин за рецептом (15 г) - цього виявилося мало! І один полуничний шар у мене потік! У другий полуничний шар мені довелося ще додати желатин, і він добре тримався. Тому в загальному у мене вийшло приблизно 25-30г на 500 г полуниці.
*Якщо у вас немає стільки форм для желе, то зробіть у два заходи.
Крем:
*Жовтки, цукор і крохмал добре перемішати до однорідного стану.
*Додати молоко (у мене молоко з холодильника було) і ванільний цукор. Ще раз добре перемішаємо вінчиком і ставимо на вогонь.
*Варимо на середньому вогні до загустіння.
*Увага! Густіє він різко. Спочатку рідкий-рідкий, а потім раз ... і густіти різко починає . Відразу знімайте з вогню, ставте на стіл і змішуйте вінчиком.
*Якщо він у вас залишився рідким, підігрійте його ще трохи.
*Готовий крем перекладіть в тарілку, щоб він швидше охолов.
*Вершкове масло викладіть в миску. І добре збийте на найвищій швидкості міксера.
*Чуть-чуть теплий крем перекладаємо в миску і збиваємо міксером. Це потрібно для того, щоб він добре поєднувався з маслом. Оскільки крем виходить густий і якщо його вводити в такому стані, то він погано з'єднається з маслом, буде шматочками.
*Потім додайте по 1-2 ст.л. в масло і збивайте, поки дві маси не з'єднаються.
*Якщо він у вас вийшов рідкуватим (через занадто теплий крем), то після повного охолодження він стане густіший.
Складаємо:
маковий корж - крем - желе - крем - білий корж - крем - желе - крем - маковий корж
*УВАГА!!! Обов'язково пропитати добре коржі. Сироп вибирайте на свій смак. Якщо його будуть їсти діти, то краще алкогольним його не робити.
*Крем розподіліть так, щоб вистачило обмазати 4 рази корж і ще на верх і боки торта (крему достатньо, на все вистачає)
*Нижній корж обмазати 1/5 частиною крему
*Зверху викласти полуничне желе разом з плівкою. Плівку потім акуратно прибрати.
*На желе крем наносити не зручно, тому я мазала крем на другий корж і викладала зверху желе.
*І в такій послідовності збираємо весь решта тортик.
Обмазуємо його з усіх боків кремом. Прикрашаємо за своїм смаком.
Мій торт був покритий ганашем і мастикою у вигляді цифри "1".
Смачного!
gnatyska- -
- Повідомлення n°137
Христинко, ти молодець. Чудово виглядає. Мабуть, і смачний
Тусінька- -
- Повідомлення n°138
gnatyska, дуже був смачний. Важив 3,5 кг, а змели гості за один прихід)
Ірчик- -
- Повідомлення n°139
Слойоний торт
Тісто:
- 2 жовтки
- 200г. сметани
- 1пачка (250г) маргарини "Слойка"
- приблизно 1кг. борошно, скільки візьме
Крем:
1л. сметани
1,5ст. пудри
Маргарин перетерти з борошном, додати сметану і жовтки, замісити тісто, і поставити на 2 год. в холодильник.
Тісто розділити на частинки, дуже тоненько розкачати,і випікати при 220градусів, в мене вийшло 18 коржів.
Коржі перемастити кремом, я ще виложувала на коржі консервовані персики.
Якщо вам не важко, то візьміть 2 білки, бийте з 2ст. л. цукру, в густу піну(бізе). Розкачаний корж змастіть бізе, і посипте маком і подрібнкними горішками, і випікайте. Я таке робила , дуже смачно, але цього разу я просто не мала часу бавитися.
СМАЧНОГО!!!
Тісто:
- 2 жовтки
- 200г. сметани
- 1пачка (250г) маргарини "Слойка"
- приблизно 1кг. борошно, скільки візьме
Крем:
1л. сметани
1,5ст. пудри
Маргарин перетерти з борошном, додати сметану і жовтки, замісити тісто, і поставити на 2 год. в холодильник.
Тісто розділити на частинки, дуже тоненько розкачати,і випікати при 220градусів, в мене вийшло 18 коржів.
Коржі перемастити кремом, я ще виложувала на коржі консервовані персики.
Якщо вам не важко, то візьміть 2 білки, бийте з 2ст. л. цукру, в густу піну(бізе). Розкачаний корж змастіть бізе, і посипте маком і подрібнкними горішками, і випікайте. Я таке робила , дуже смачно, але цього разу я просто не мала часу бавитися.
СМАЧНОГО!!!
Тусінька- -
- Повідомлення n°140
Ірчик, молодець! Дуже апетитно виглядає)
Ірчик- -
- Повідомлення n°141
Тусінька,Дякую)))
Ната Д- -
- К-ть повідомлень : 4420
- Повідомлення n°142
Простенький і смачненький кесик.
4яйці
1стакан цукру
1стакан боршна0,ч.л- порошку для печива
ванілін
ізюм (в мене цього разу без ізюму0
Яйця з цукром, добре збити міксером. В борошно додати ванілін і порошок для печива й додати в яйця. перемішуючи міксером на меншій швидкості. Вливаєм у формочку і випікаєм при 180 градусах 45 хвилин. Я готовність перевіряю зубочисткою. Готовий кес посипати цукровою пудрою. Смачного!!!
4яйці
1стакан цукру
1стакан боршна0,ч.л- порошку для печива
ванілін
ізюм (в мене цього разу без ізюму0
Яйця з цукром, добре збити міксером. В борошно додати ванілін і порошок для печива й додати в яйця. перемішуючи міксером на меншій швидкості. Вливаєм у формочку і випікаєм при 180 градусах 45 хвилин. Я готовність перевіряю зубочисткою. Готовий кес посипати цукровою пудрою. Смачного!!!
Ірчик- -
- Повідомлення n°143
ням-ням, так би і зїла))))))))))
Ірчик- -
- Повідомлення n°144
Пекла дуже смачний тортик, називається ""Циганська стежина"". Рецептик брала тут .
Єдино що я б змінила, це сиру взяла би 800г а не 400г, або желе по пів порції. А в загальному СМАКОТА!!!!
Єдино що я б змінила, це сиру взяла би 800г а не 400г, або желе по пів порції. А в загальному СМАКОТА!!!!
Галочка-Палочка- -
- К-ть повідомлень : 1210
- Повідомлення n°145
Ірчик, тортик такий апетитний! Молодчинка!
2020-10-17, 5:08 pm автор gehaj
» Моторчик (укачиватель) для детской кроватки NaNiNa
2020-01-14, 3:09 pm автор nanina.com.ua
» Манеж,ходунки
2019-12-23, 9:19 pm автор Lissa
» Що потрібно дитині на зиму???
2019-12-23, 9:16 pm автор Lissa
» Які саночки купити дитині?
2019-12-23, 9:10 pm автор Lissa
» Як пройшов ваш день?
2019-11-20, 4:04 pm автор Inga
» Скільки дітей ви хочете мати?
2019-11-20, 3:37 pm автор Inga
» Скільки партнерів по сексу у вас було?
2019-10-19, 3:02 pm автор Анилла89