Розповім і я)))
Спочатку передісторія))
Діток я любила страшенно, і завжди мріяла про донечку Маргариточку... Тому одразу після весілля, ми з чоловіком перестали застерігатись. Йшли місяці, але я не вагітніла. Але і не звертала на це уваги,робота, диплом..., поки не звернулась до свого Г з проблемою нерегулярних М, а вона запитала, чи не плануємо ми дитя, бо М треба регулювати протизаплідними таблетками... І тут я задумалась... А моя Г вирішила в першу чергу перевірити чоловіка. Аналізи виявились невтішними... Погана спермограма через дві інфекції, які повністю не виліковуються, лише можна знизити індекси і тоді пробувати вагітніти... Розпочали ми лікування. Антибіотики, уколи, таблетки, краплі... Під час лікування виїхали в Іспанію, і тут вже доліковувались. Потім, через півроку, знову повторили курс, і пішли здавати аналізи вже тут, щоб подивитись, чи є результат лікування... Результат був, ще й який!!!Тих інфекцій в нас не виявили взагалі)))
Знову почалися місяці чекання, затримки, розчарування...
Вирішили ми перевіритись заново((А тут це довгий процес, бо лікарі приймають лише по запису і на пряму до потрібного лікаря не потрапити... В серпні нас записали на жовтень до гінеколога, а той нас направив до лікаря по плануванню сім"ї, з ним мали зустріч в лютому...Зробили мені вагінальне УЗД, сказали що все добре, і сказали здати два аналіза крові, один на 3 день М, другий одразу після М. і призначили наступну зустріч на 30 березня.
Пройшов лютий, я стала помічати, що багато їм і поправляюсь, не можу в автобусах читати і постійно хочу спати... Про вагітність боялась навіть і подумати, щоб не зурочити... Але наближалась дата зустрічі з лікарем, на яку я мала прийти з результатами аналізів, а М як були ще на Різдво, так і нема... Тест боялась купляти, щоб знову не розчаруватись... Але, все ж таки 13 березня наважилась... Зробила... З"являється 1 полоска... і... о, Боже... друга... Мандраж, метелики в животі..., сльози на очах... Кажу чоловіку, він не вірить, біжить в аптеку ще за одним... Знову //))) Ура!!! Нарешті!!! А чоловік не вірить))) Здала сечу на підтвердження, ура, маю листочок, де написано, що тест на вагітність позитивний!!!
Далі було УЗД, де я вперше почула серденько своєї дівчинки, сказали, що ембріону 7тиж і 6 днів))
Вся вагітність пройшла, як книжка пише. Жодного поганого аналізу чи УЗД, ніде і ні разу мене нічого не боліло. Вела досить активний образ життя...
Пологи...
Чомусь настроїла себе, що народжу швидше за ПДП, і з 38-го тижня щодня прислухалась до себе, а доця чемно сиділа)))Це чекання просто вбивало... Завтра ПДП, а в мене навіть живіт не опустився))) Внеті вичитала, що можна попригати, зробити масаж сосків.... Зробила...
Субота, 12.11, ПДР... В 7:00 відправила чоловіка на роботу, а в 9 проснулась від того, що мокра...Почали відходити води.Подзвонила чоловіку, щоб вертався, а сама в той час поприбирала в кімнаті, помилась. Приїхав чоловік, я ще його постригла))) бо чекали на свекрів, ті мали нас відвезти на швидку. Схваток в мене не було.
16:00 мене оглянули на кріслі, сказали, що народжуємо, відкриття 2см... Перевели в палату,поставили крапельницю з окситоцином, і що 10 хв приходила лікар збільшувати швидкість капання...
18:20 почалися схватки. Що 2хв по 30 сек... Кожні півгодини заходила лікарка, пропонувала обезболення, а я відмовлялась, хоч біль була жахлива.
20:00 помінялась зміна, вже інша лікарка подивилась відкриття, було 5 см. і стала пропонувати анастезію... Я відповіла, що ще можу терпіти (маю високий больвий поріг), а вона сказала, що пізніше, навіть якщо проситиму, то вже не дадуть, бо не буде смислу))) І чоловік вговорив мене погодитись, боляче йому було наблюдати за моїм лицем під час схватки...
20:30 поставили епідуральну анастезію, це був самий важчий момент, бо йшла схватка за схваткою, а треба було сидіти і неворушитись, щоб не наробити собі біди... Але після неї наступило полегшення,тиск на матку відчувався, але болі небуло, заніміла одна частина тулуба...Можна було вздрімнути)))
23:00 повне відкриття. Відключають всі крапельниці, прибори і везуть в родзал... А в мене дві думки в голові: що не встигну народити 12-го(13 страх як не хотіла)))) і що як же я маю родити, як з того переляку я ні схваток не відчуваю, ні потуг немає))))
23:15 сказали тужитись, за першим разом я проштовхнула доцю в таз, бо вона так і не опустилась.
23:20 поклали моє щастя на живіт)))Раніше, коли представляла собі цю картину, думала, буду ридати, але навіть сльозинка не викотилась, Був лише шалений восторг, до чоловіка певно разів з 20 повторила фразу, що вже все, і вона, нарешті,вже з нами!!!Моя мрія, моя Маргариточка!!!
Потім мене зашивали, а доця лежала в мене на животі і голосно цямкала кулачок))) Потім перевезли нас назад, у дородову палату, там ми пробули 2 год під наглядом. І лише після того нас поселили в гінекології, у відділі для породіль.Палата була двомісна, і біля кожного ліжка біли розкладні стільці для родичів, пеленальний столик з усім необхідним для діток, і ванна кімната з необхідними речами для мам))
Першу нічку моє чудо спало з груддю в ротику, а я роздивлялась її... А на ранок її забрали в неонатологію під лампи і крапельниці, бо в доці була жовтушка, там вона пробула тиждень часу, а мене на 3 день виписали...Про те, як повертатись додому без дитини, я описувати не буду...Та ще й впридачу бачити її сколоті всі ручки, торчащий катетор в голівці, бо вже на руках небуло де колоти...На 3 день в мене прибуло молочко, і мені з живими швами приходилось з ранку і до вечора сидіти в доці, щоб кормити її груддю,понатирала собі ті шви так, що вечорами вила від болі...
Прокололи доці весь курс, а жовтушка не відступала... Почали підозрювати Синдром Крігер-Найяра,який зустрічається раз на 1000000 новонароджених, передається на генному рівні і не лікується, з тим її і виписали... Але, дякувати богу, жовтушка пройшла, а цей синдром не підтвердився!!!
Про щастя, яке подарував цей маленький комочок, не хватить слів описати!!!
2020-10-17, 5:08 pm автор gehaj
» Моторчик (укачиватель) для детской кроватки NaNiNa
2020-01-14, 3:09 pm автор nanina.com.ua
» Манеж,ходунки
2019-12-23, 9:19 pm автор Lissa
» Що потрібно дитині на зиму???
2019-12-23, 9:16 pm автор Lissa
» Які саночки купити дитині?
2019-12-23, 9:10 pm автор Lissa
» Як пройшов ваш день?
2019-11-20, 4:04 pm автор Inga
» Скільки дітей ви хочете мати?
2019-11-20, 3:37 pm автор Inga
» Скільки партнерів по сексу у вас було?
2019-10-19, 3:02 pm автор Анилла89