Звісно для дитини найкраще коли мама годує її грудьми, але випадки бувають різні...одні не мають молока, іншим не можна по стану здоров'я, а деякі просто не хочуть (сподіваюся таких немає). Давайте розглянемо всі випадки та поділимося досвідом.
Малюк місяця
Тут буде фото малюка
Реклама
Соціальні мережі
Хто зараз онлайн
Зараз відвідувачів на форумі: 7, з них 0 зареєстрованих, 0 прихованих і 7 гостей
немає
Рекордна відвідуваність форуму (95 одночасно) відбулась 2024-10-11, 7:34 pm
Ми в Контактах приєднуйтеся до нас
Наша кнопка
Пошук
Останні теми
Реклама
Погода
волог.:
тиск:
вітер:
волог.:
тиск:
вітер:
волог.:
тиск:
вітер:
+28
oleAndr
Ester88
Тусінька
iro4ka
Ірчик
ляля
Тетяна371
Oksan@
weare
snv512
Natie
oli4ka
Margoshka
Himena
Кідді
Ksush@
yulia22
Мері 13
oksano4ka
Ната Д
musya
ялю
mad_housewife
Таська
kukusya
Молочна шоколадка
AmInka
Kavusja
32 користувачів
Грудне та штучне вигодовування
Голосування
Kavusja- -
- К-ть повідомлень : 15888
Вік : 37
- Повідомлення n°1
Грудне та штучне вигодовування
Перше повідомлення в темі :
Звісно для дитини найкраще коли мама годує її грудьми, але випадки бувають різні...одні не мають молока, іншим не можна по стану здоров'я, а деякі просто не хочуть (сподіваюся таких немає). Давайте розглянемо всі випадки та поділимося досвідом.
Natie- -
- К-ть повідомлень : 1037
Вік : 39
- Повідомлення n°51
Re: Грудне та штучне вигодовування
Ksush@ у вас все обов"язково буде добре. Моя рідна сестра мала таку саму ситуацію, доня за перший місяць мало набрала, постійно плакала. почала догуловувати, і дитина зовсім інакша зробилась, спокійна, гарно спала.в 3 м вона припинила ГВ через тривалий прийом антибіотиків.
Ksush@- -
- К-ть повідомлень : 3639
Вік : 44
- Повідомлення n°52
Я кормила майже до 3 міс.Його меншало і меншало,а доця все більше і більше їла суміш.Я чаї пила для лактації.Коротше з грудного плавно перейшли на змішане,з змішаного плавно перейшли на штучне.Звичайно шкода було зразу,дуже,а зараз вже змирилась і не страждаю.Бо морально зразу було важко.
snv512- -
- К-ть повідомлень : 649
- Повідомлення n°53
Нічого, адже любові до малечі не поменшало))) А в мене з двома донечками однакова історія-спочатку гв, майже зразу-догодовування, бо молока не вистачало, але десь місяців в 6, коли починались зубки, доці відмовлялись від суміші і їли тільки груди, ну і прикорм. Молодша досі годується, щось не знаю як її відлучати, то така ціцьоня))
weare- -
- К-ть повідомлень : 105
- Повідомлення n°54
Мені теж ніхто нічого не показував. Але слава Богу, я перед пологами ходила на курси і читала інтернет. То якось в нас ттт все вийшло. Поки годуємось
Oksan@- -
- К-ть повідомлень : 701
Вік : 35
- Повідомлення n°55
Аналогічна ситуація і в мене була з першою дитиною. Теж морально важко було боротися за лактацію, плюс на навчання треба було вже збиратися. От після місяця "мордувань" почала догодовувати все більше і більше... Все спирала на розмір своїх грудей (0,5 десь до вагітності і 1 під час годування).Ksush@ пише:Я кормила майже до 3 міс.Його меншало і меншало,а доця все більше і більше їла суміш.Я чаї пила для лактації.Коротше з грудного плавно перейшли на змішане,з змішаного плавно перейшли на штучне.Звичайно шкода було зразу,дуже,а зараз вже змирилась і не страждаю.Бо морально зразу було важко.
А з другою дитиною все інакше. Я спокійно сиділа дома, купила термос, чашку 0,5л, відправила чоловіка у відпустку на перших 1,5 місяця, поки входила в ритм і БОРОЛАСЯ за лактацію. Все получилося!!! Ось дитині вже скоро 8 місяців і далі повністю на грудному (бо з ложки відмовляється їсти). А важить 11кг!
Я зробила висновок: розмір значення не маю, лише бажання! Якщо фізіологічно дано жінці годувати, то молока мусить хватати при бажанні. Просто, як каже моя тьотя-акушерка, жінки, як корови, є "молочні" та "не молочні". Я до другої категорії відношуся і таким треба працювати над лактацією.
Основне, що я робила:
- ось:
- -чашка 0,5л дуже теплого пиття до та після годування з чимось смачненьким в прикуску або бутербродом, можна і між ще пити - не заборонено =) (тобто мінімум літра між годуваннями);
-на ніч термос біля ліжка перші місяці;
-перші місяці 5 разів на день повноцінне харчування, далі на 4 перейшла (моя думка: якщо багато молока в грудях поміститися не може, то хоча б нехай буде калорійне!);
-дитина спала зі мною, щоб вночі по максимуму висипатися;
-якщо в дітей вдень спів-падав час сну, а першочергових справ нема - спати! (читала, що треба спати 10 год на добу! виходило 6-8);
-якщо кризис лактаційний, то Апілак, чаї для лактації, настій кропиви, лишня чашка пиття, масаж грудей, тепла ванна - все на що є час!;
-була спокійною (принаймі намагалася);
-годування вільне (на вимогу, але не частіше 2 год).
Бувають випадки, коли по якісь причині значно зменшується кількість молока (в мене це був сильний нежить і організм сили кинув на видужання, у подруги операція дитини і нерви), то можна підгодувати, а потім все-одно, якщо є бажання, можна повернутися на ГВ! Перевірено!
І ще одна річ, яку я прочитала на якомусь форумі і заспокоїлася - дитина може наїстися і за 3 хвилини!, бо малий за 2-3 хвилини відвертався, лепетав і години 3 не просив їсти!
Удачі мамусі в ГВ!
Тетяна371- -
- К-ть повідомлень : 309
- Повідомлення n°56
Ми на грудному вигодовуванні, перші дні при народженні то давали суміш бо молока не було, через 3дні зявилось молоко, то перейшли на грудне і годую досі, дитині 1рік і 1міс
ляля- -
- К-ть повідомлень : 1126
Вік : 32
- Повідомлення n°57
я вважаю що грудне молоко найкраще для дитини,і воно містить усе необхідне для неї...
нам 1.2 ми ще годуємся...правда десь думаєм відлучатись
Тетяна371- -
- К-ть повідомлень : 309
- Повідомлення n°58
ляля пише:я вважаю що грудне молоко найкраще для дитини,і воно містить усе необхідне для неї...
я теж так вважаю, нам 1рік та 3міс і ми досі гамаємо цицю
Ірчик- -
- К-ть повідомлень : 1473
- Повідомлення n°59
Я важаю що ГВ набагато кирисніше, єдиний мінус, що ти привязаний до дитини, без неї на довго нікуди не підеш. Донечку годувала 1рік і 4 місяці, синочка покищо 2 місяці.
iro4ka- -
- К-ть повідомлень : 280
Вік : 36
- Повідомлення n°60
Зі старшим синочком на ГВ були до з місяців,від самого початку підгодовувала сумішшю,а пізніше і зовсім пропало,а меншенькому вже 1 рік і 3 місяці,ще на ГВ.
Тусінька- -
- К-ть повідомлень : 1021
- Повідомлення n°61
І ми були на ГВ, але тільки до 3 місяців. Мені так було шкода, що мало годувала і мала страшну депресію від того, що дитина не хоче груди. Але в цьому в основному моя вина. Коли малому було 3 міс. я попала в лікарню на 2 тижні. Годувати не мала змоги, бо капельниці, наркози, антибіотики...а потім вернувшись додому лікар заборонив ще 10 днів годувати, щоб дитині нічого не попало. Але кожного дня і в лікарні і дома стіджувала молоко, воно було аж зеленого кольору від всього лікарства і вже коли воно почало відновлюватись і біліти, я пробувала прикладати малого, але нажаль чуда не сталось... Я його десь 2 тижні так мучила, але марно, бо вже майже місяць був привик до пляшечки. Звичайно йому з пляшечки легше, бо швидше тече і непотрібно сильно тягнути. От таке в нас було грудне годування. Хоча мріяла що буду довго годувати(
Ester88- -
- К-ть повідомлень : 516
- Повідомлення n°62
я і цю кормлю тільки грудним молочком, але коли треба кудись піти то нереально- бо з бутилочки навіть націджене молоко непє............
iro4ka- -
- Повідомлення n°63
Я звичайно прихильниця ГВ,моєму малому вже 1рік і 3місяці,я вже планувала відівчати на весну від ГВ,але виникають проблеми,бо не хоче пити з бутилочки.Дівчатка,підкажіть що робити,як відівчити від грудей!!!
Ната Д- -
- К-ть повідомлень : 4420
- Повідомлення n°64
Як часто ви ще даєте груди? Я потрошки відлучала. Спочатку по одному прибрала нічні годування, потім так само вдень.
iro4ka- -
- Повідомлення n°65
Вдень майже не годую,а от ввечері і вночі кричить,тільки хоче грудного молочка,від пустушки відмовився вже сам,а от як від ГВ відлучити не знаю((
Ната Д- -
- К-ть повідомлень : 4420
- Повідомлення n°66
Я знаю що так не можна, але я в ночідавала бутилочку з молоком. Два рази на ніч. А потім ми їхали на море, і я просто не дала. Три ночі було важко, дуже, але потім навіть не згадували.
Ірчик- -
- К-ть повідомлень : 1473
- Повідомлення n°67
iro4ka,я груди мастила щлунковими каплями, вони на смак дуже гіркі, але шкоди дитині не завдають, мала декілька раз попробувала і більше не хотіла, казала що "циця ба", правда ще пару днів в ночі просипалася, потрібно було підколисувати.
iro4ka- -
- Повідомлення n°68
Ірчик,дякую потрібно буде попробувати таке!!!
oleAndr- -
- К-ть повідомлень : 424
Вік : 40
- Повідомлення n°69
обидвоє діток тільки на ГВ.
alinka25- -
- К-ть повідомлень : 285
Вік : 40
- Повідомлення n°70
Як на мене добре годувати дитину грудьми до 1-1,5 далі це вже просто іде звичка, як такої користі вже немає. Дитина їсть вже повноцінну їжу, отримує всі вітаміни і корисні речовини від неї. Та й спокійніша.
Ксюшка- -
- К-ть повідомлень : 8
- Повідомлення n°71
Ми на ГВ були 1 рік 1 місяць
Мама трьох малят- -
- К-ть повідомлень : 35
- Повідомлення n°72
Я за ГВ! Старшого годувала до 1.3 роки,а двійнят трішки більше одного року!
svetikyra- -
- К-ть повідомлень : 93
Вік : 49
- Повідомлення n°73
Сина годувала до 2.5 місяців,а дочок до 2 років,я тільки за гв
2020-10-17, 5:08 pm автор gehaj
» Моторчик (укачиватель) для детской кроватки NaNiNa
2020-01-14, 3:09 pm автор nanina.com.ua
» Манеж,ходунки
2019-12-23, 9:19 pm автор Lissa
» Що потрібно дитині на зиму???
2019-12-23, 9:16 pm автор Lissa
» Які саночки купити дитині?
2019-12-23, 9:10 pm автор Lissa
» Як пройшов ваш день?
2019-11-20, 4:04 pm автор Inga
» Скільки дітей ви хочете мати?
2019-11-20, 3:37 pm автор Inga
» Скільки партнерів по сексу у вас було?
2019-10-19, 3:02 pm автор Анилла89