Звісно для дитини найкраще коли мама годує її грудьми, але випадки бувають різні...одні не мають молока, іншим не можна по стану здоров'я, а деякі просто не хочуть (сподіваюся таких немає). Давайте розглянемо всі випадки та поділимося досвідом.
Малюк місяця
Тут буде фото малюка
Реклама
Соціальні мережі
Хто зараз онлайн
Зараз відвідувачів на форумі: 10, з них 0 зареєстрованих, 0 прихованих і 10 гостей
немає
Рекордна відвідуваність форуму (95 одночасно) відбулась 2024-10-11, 7:34 pm
Ми в Контактах приєднуйтеся до нас
Наша кнопка
Пошук
Останні теми
Реклама
Погода
волог.:
тиск:
вітер:
волог.:
тиск:
вітер:
волог.:
тиск:
вітер:
+28
oleAndr
Ester88
Тусінька
iro4ka
Ірчик
ляля
Тетяна371
Oksan@
weare
snv512
Natie
oli4ka
Margoshka
Himena
Кідді
Ksush@
yulia22
Мері 13
oksano4ka
Ната Д
musya
ялю
mad_housewife
Таська
kukusya
Молочна шоколадка
AmInka
Kavusja
32 користувачів
Грудне та штучне вигодовування
Голосування
Ми на...
- [ 52 ]
- [30%]
- [ 40 ]
- [23%]
- [ 82 ]
- [47%]
Kavusja- -
- К-ть повідомлень : 15888
Вік : 37
- Повідомлення n°1
Грудне та штучне вигодовування
Перше повідомлення в темі :
Звісно для дитини найкраще коли мама годує її грудьми, але випадки бувають різні...одні не мають молока, іншим не можна по стану здоров'я, а деякі просто не хочуть (сподіваюся таких немає). Давайте розглянемо всі випадки та поділимося досвідом.
Ната Д- -
- К-ть повідомлень : 4420
Вік : 36
- Повідомлення n°26
Re: Грудне та штучне вигодовування
в мене й молозива не було. Взагалі груди були пусті. Це на третій день тільки молозиво й прибуло.
oksano4ka- -
- К-ть повідомлень : 629
- Повідомлення n°27
Ну тоді ясно, просто не раз чула такі історіїї, що мами думають, що дитині молозива мало і зразу догодовують, а потім дивуються, чого не налагоджується грудне вигодовування...
Таська- -
- К-ть повідомлень : 2354
Вік : 42
- Повідомлення n°28
В мене доношена дитинка з нормальною вагою була, але також в роддомі догодовували бо не було навіть молозива... потім тріщіни, сльози, біль, але з часом, все налагодилося!
Мері 13- -
- К-ть повідомлень : 1390
Вік : 38
- Повідомлення n°29
Наперед вибачаюсь за свою довгу розповідь, але хочу поділитьсь своїм дсвідом
Хочу розповісти вам про свою боротьбу за ГВ. Ще до родів була я налаштована на ГВ, що це корисно для дитинки, як з користі грудного молочка так і з психологічних мотивів, добре для мами, економно для сім’ї. Мені завжди здавалось, що це так просто ГВ, а насправді – боротьба.. Народилась доня, її за 30 хв приклали до грудей. Смоктати їй не вдавалось. Соски втягнуті, молозива ні крапельки не має. Прикладати не вмію, не виходить. Раз підійшла медсестра 2 хв пробувала прикласти малу, а та ні в яку і кричить як різана їсти хоче. Настояла медсестра, що треба суміш. Замість того, щоб навчити сходила за сумішшю. Про мої соски казали, що я не зможу годувати, хіба через накладку.. Молозива не було 3 дні. Груди сухі повністю. Періодично пробую дитину прикладати, щоб якось привчити. Доця далі не хоче. Їй не захватитись, так ще й не має, що смоктати. На 3 день почало прибувати молоко. Груди набухли, а дитина ні в яку.. Прийшлось скористатись накладками Процес почав налагоджуватись. Тиждень ми їли через накладку, паралельно пробувала давати без, а вона 20 с посмокче і в крик. Почали ужасно боліти соски, думала, що тріщини, а як згодом вияснилось, сильно подразнені соски. Біль була настільки нестерпна, що прийшлось перевести на зціджене молоко. Думала тиждень позціджую та й налагодиться. А не так все просто, як гадалось. Спочатку зціджувала і було нормально, а тут я почала замічати, що молока в 2 рази менше і менше..Доці було 2 тижні, молока мало. Вагу ні на грам не набрали, навіть почалась зменшувати. .Почала цідити частіше, кажуть, що молоко має більше появлятись, а воно не хоче. Дзвонила в лактаційний центр. Прийшлось догодовувати сумішшю. Вага почала трохи збільшуватись, а молока далі мало. Купувала лактаційні чаї, пробувала народні методи .Нічого не допомагало. Потім порадили в лактаційному центрі попити цирукал 5 днів по 3 рази. Я ризикнула. Дійсно почало збільшуватись .Паралельно я лікувала груди від болю. Чим я тільки не мазала нічого не помагало.2 дні легше, і болить, через накладку не можу, а без мала не хоче. Але довго молоко не позціджуєш, пропаде лактація, а я так цього не хтіла. А як бути??? Годувати не можу. Вирішила малу привчати до грудей. Це напевно був самий важкий період. Заставляла через крик. Дам ій трошки бутилочку, потім грудь, а вона кричить, як різана. Інколи доця забувалась за свій протест і починала по пару секунд смоктати. Я цілими днями заставляла її, пропонувала грудь. Тиждень істерик і моя доця почала брати грудь потрошки і так я її привчила. Вроді грудь бере, а годувати далі не можу-болить настільки, що просто передати не можу. Родова біль- це просто фігня в порівнянні з тою біллю. І я знов на роздоріжжі. Не годувати груддю відівчится і вже не вернеш, не привчиш. Ще й молоко буде пропадати. Всі мені радили, що годувати через біль і він минеться. А він не проходить. Терплю через сльози. Почала шукати порад. Допускали, що неправильне прикладання, що не може бути, що така аж біль і що вона не проходить. Порадили мені на форумі викликати консультанта. Я так і зробила. Приїхала Наталя, показувала різні способи прикладання., розповідала. Але сказала, що прикладання досить непогане і що якщо я пару днів послідкую, то буде ідеальне і біль має пройти. Нові спроби, нові надії. Час іде, і не пару днів, а тижні поєдную змішане зі всіх сторін годування,бо вага, далі не хоче набиратись+ сціджене молоко і в перерві ненадовго прикладаю дитину, щоб трохи збільшувало лактацію і не забувала грудь. Звоню безкінечно Наталі. З її підртимкую і позитивом я вирішила не здаватись.Велике за це дякую. Вона порадила піти до дерматолога.Ходила ще місяць, робила примочки, ванночки, мазала мазями, робила карантин для грудей і нічого не помагало. Помогло на 2 дні після того як тиждень не прикладала дитину. Дякувати Богу, що за цей час мала не забула груди. Але проблема як була, так і лишилась. Ще десь мене продуло. Температура 38. До груді не доторкнутись. Звернулась до акушерки-масажистки, щоб ті гулі розмасажовувати. Вона стосовно сосків порадила зеленку. Хоч я читала, що не бажано мазати груді зеленко, бо пересушує і тріщини утворюються. Але виходу не було.Нам вже було повних 3 міс. І знов я почала прикладати малу через біль, крик, сльози. Спочатку це було по 5,10 ,15,20,30,40 хв. Мазала я зеленкою, і купила ністатин, хоча дерматолог казала, що не молочниця. Мазала 2 рази маззю, 2 рази зеленкою. Нарешті почала налагоджуватись лактація і робитись менша біль. Так я перейшла на повне ГВ і кинула суміш. Дискомфорт при годуванні є і знов звернулась до Наталі. Хтіла переконатись в правильності прикладання. Прикладання сказала на 5+. Зараз годую тільки молочком. Періодично є невеличкі кризи, але то дрібниця, Те, що було в 2 тижні дитини і не 2 дні, а тижні зменшеного в 2 рази молока. Саме цікаве, що ніхто не вірив, що я налагоджу і що дитина буде тільки на ГВ. Всі казали, що буде штучна, а ми молочні і мамочка стала, як акушерка сказала «Молочною мамою». Періодично утворюються застої, трошки помучаюсь, але це ж все заради доні!!! І хочу всім тепер радити: Не здаватись, а боротись за ГВ-воно того варте для ваших діток!!!!!
Хочу розповісти вам про свою боротьбу за ГВ. Ще до родів була я налаштована на ГВ, що це корисно для дитинки, як з користі грудного молочка так і з психологічних мотивів, добре для мами, економно для сім’ї. Мені завжди здавалось, що це так просто ГВ, а насправді – боротьба.. Народилась доня, її за 30 хв приклали до грудей. Смоктати їй не вдавалось. Соски втягнуті, молозива ні крапельки не має. Прикладати не вмію, не виходить. Раз підійшла медсестра 2 хв пробувала прикласти малу, а та ні в яку і кричить як різана їсти хоче. Настояла медсестра, що треба суміш. Замість того, щоб навчити сходила за сумішшю. Про мої соски казали, що я не зможу годувати, хіба через накладку.. Молозива не було 3 дні. Груди сухі повністю. Періодично пробую дитину прикладати, щоб якось привчити. Доця далі не хоче. Їй не захватитись, так ще й не має, що смоктати. На 3 день почало прибувати молоко. Груди набухли, а дитина ні в яку.. Прийшлось скористатись накладками Процес почав налагоджуватись. Тиждень ми їли через накладку, паралельно пробувала давати без, а вона 20 с посмокче і в крик. Почали ужасно боліти соски, думала, що тріщини, а як згодом вияснилось, сильно подразнені соски. Біль була настільки нестерпна, що прийшлось перевести на зціджене молоко. Думала тиждень позціджую та й налагодиться. А не так все просто, як гадалось. Спочатку зціджувала і було нормально, а тут я почала замічати, що молока в 2 рази менше і менше..Доці було 2 тижні, молока мало. Вагу ні на грам не набрали, навіть почалась зменшувати. .Почала цідити частіше, кажуть, що молоко має більше появлятись, а воно не хоче. Дзвонила в лактаційний центр. Прийшлось догодовувати сумішшю. Вага почала трохи збільшуватись, а молока далі мало. Купувала лактаційні чаї, пробувала народні методи .Нічого не допомагало. Потім порадили в лактаційному центрі попити цирукал 5 днів по 3 рази. Я ризикнула. Дійсно почало збільшуватись .Паралельно я лікувала груди від болю. Чим я тільки не мазала нічого не помагало.2 дні легше, і болить, через накладку не можу, а без мала не хоче. Але довго молоко не позціджуєш, пропаде лактація, а я так цього не хтіла. А як бути??? Годувати не можу. Вирішила малу привчати до грудей. Це напевно був самий важкий період. Заставляла через крик. Дам ій трошки бутилочку, потім грудь, а вона кричить, як різана. Інколи доця забувалась за свій протест і починала по пару секунд смоктати. Я цілими днями заставляла її, пропонувала грудь. Тиждень істерик і моя доця почала брати грудь потрошки і так я її привчила. Вроді грудь бере, а годувати далі не можу-болить настільки, що просто передати не можу. Родова біль- це просто фігня в порівнянні з тою біллю. І я знов на роздоріжжі. Не годувати груддю відівчится і вже не вернеш, не привчиш. Ще й молоко буде пропадати. Всі мені радили, що годувати через біль і він минеться. А він не проходить. Терплю через сльози. Почала шукати порад. Допускали, що неправильне прикладання, що не може бути, що така аж біль і що вона не проходить. Порадили мені на форумі викликати консультанта. Я так і зробила. Приїхала Наталя, показувала різні способи прикладання., розповідала. Але сказала, що прикладання досить непогане і що якщо я пару днів послідкую, то буде ідеальне і біль має пройти. Нові спроби, нові надії. Час іде, і не пару днів, а тижні поєдную змішане зі всіх сторін годування,бо вага, далі не хоче набиратись+ сціджене молоко і в перерві ненадовго прикладаю дитину, щоб трохи збільшувало лактацію і не забувала грудь. Звоню безкінечно Наталі. З її підртимкую і позитивом я вирішила не здаватись.Велике за це дякую. Вона порадила піти до дерматолога.Ходила ще місяць, робила примочки, ванночки, мазала мазями, робила карантин для грудей і нічого не помагало. Помогло на 2 дні після того як тиждень не прикладала дитину. Дякувати Богу, що за цей час мала не забула груди. Але проблема як була, так і лишилась. Ще десь мене продуло. Температура 38. До груді не доторкнутись. Звернулась до акушерки-масажистки, щоб ті гулі розмасажовувати. Вона стосовно сосків порадила зеленку. Хоч я читала, що не бажано мазати груді зеленко, бо пересушує і тріщини утворюються. Але виходу не було.Нам вже було повних 3 міс. І знов я почала прикладати малу через біль, крик, сльози. Спочатку це було по 5,10 ,15,20,30,40 хв. Мазала я зеленкою, і купила ністатин, хоча дерматолог казала, що не молочниця. Мазала 2 рази маззю, 2 рази зеленкою. Нарешті почала налагоджуватись лактація і робитись менша біль. Так я перейшла на повне ГВ і кинула суміш. Дискомфорт при годуванні є і знов звернулась до Наталі. Хтіла переконатись в правильності прикладання. Прикладання сказала на 5+. Зараз годую тільки молочком. Періодично є невеличкі кризи, але то дрібниця, Те, що було в 2 тижні дитини і не 2 дні, а тижні зменшеного в 2 рази молока. Саме цікаве, що ніхто не вірив, що я налагоджу і що дитина буде тільки на ГВ. Всі казали, що буде штучна, а ми молочні і мамочка стала, як акушерка сказала «Молочною мамою». Періодично утворюються застої, трошки помучаюсь, але це ж все заради доні!!! І хочу всім тепер радити: Не здаватись, а боротись за ГВ-воно того варте для ваших діток!!!!!
Ната Д- -
- Повідомлення n°30
Мері 13. ти молодчинка. Але яка причина болю грудей? вТЯНУТІ СОСКИ? В мене теж ця прроблема. але груди не боліли. Зичайно були болі. особливо перші хвилини годування. поки сосок відтягнуть. але не такий не стерпний як ти пишеш. просто малі не могли нормально захватити груди.
О а засої це взагалі октема тема.
Дівчатка хто на ГВ. Ви постійно в ліфчику? чи на ніч скидаєте?
О а засої це взагалі октема тема.
Дівчатка хто на ГВ. Ви постійно в ліфчику? чи на ніч скидаєте?
yulia22- -
- К-ть повідомлень : 322
- Повідомлення n°31
Ми ше й досі на ГВ(нам 2.6), правда в нас вже почалась стадія відлучення.
Ната Д- -
- Повідомлення n°32
yulia22 ого які ви молодці. Ми так довго точно не зможем.
yulia22- -
- К-ть повідомлень : 322
- Повідомлення n°33
Наталь, в тебе 2,як не як. Тобі важче)
Дякую
Дякую
Ksush@- -
- К-ть повідомлень : 3639
Вік : 44
- Повідомлення n°34
А нам уже місяць.Ми на грудному вигодовуванні.Але як пішли в поліклініку зважились,то результат мене не дуже порадував.Родились ми з вагою 3400,як виписувались,то важили 3180,тобто 220 втратили,але це нормально,
.І за місяць набрали тих же 220 і в 1 місяць важимо так само як і при народженні-3400.Педіатр навіть запропонувала в лікарню.Я відмовилась.І не знаю,що робити,чи попробувати догодовувати,бо аж почуття провини з"явилось,що можливо моя дитина голодна і через це не дай бог неправильно розвивається.Але я дуже хочу годувати грудьми,бо першу годувала сумішами.І не знаю,що робити,чи почекати ще місяць і побачити ,що буде з вагою.Просто переживаю за розвиток дитини.А молока дійсно малувато.Я розумію,що воно ще може не наладилось.
.І за місяць набрали тих же 220 і в 1 місяць важимо так само як і при народженні-3400.Педіатр навіть запропонувала в лікарню.Я відмовилась.І не знаю,що робити,чи попробувати догодовувати,бо аж почуття провини з"явилось,що можливо моя дитина голодна і через це не дай бог неправильно розвивається.Але я дуже хочу годувати грудьми,бо першу годувала сумішами.І не знаю,що робити,чи почекати ще місяць і побачити ,що буде з вагою.Просто переживаю за розвиток дитини.А молока дійсно малувато.Я розумію,що воно ще може не наладилось.
Ksush@- -
- Повідомлення n°35
Просто шкода дитину,бо не знаєш поки,що їй треба.Але я бачу,що один раз їй хватило наїстись,другий раз виссе обидві груді і мало.В роддомі казали прикладати за вимогою дитини,тобто якнайчастіше,а педіатр сказала,що в тому і проблема в нас,бо прикладати треба по годинах,хоча б через 2-3 год.Хочеться дитині найкращого.
ялю- -
- К-ть повідомлень : 1940
- Повідомлення n°36
Ksuha@, я не спец по ГВ, але думаю у вагому випадку треба з інтервалом у 2-3 год годувати, може тоді молоко встигне прибути і зголоднівша дитина буде смоктати довше , тоді на наступне годування прибуде потрібна кількість молока...якось так....Але почекаємо,може наші довгогодуючі мами щось напишуть...
Кідді- -
- К-ть повідомлень : 2800
- Повідомлення n°37
Ksush@ набрали ви дійсно мало(, може спробуйте частіше прикладати і самі їжте калорійнішу їжу, щоб молочко жирніше було.Моя мала могла сидіти на грудях по 2-3 год, так ., важко але молочка по сьогоднішній день достатньо, прикладайте частіше і спокій...
Ksush@- -
- Повідомлення n°38
Прикладаю часто,деколи півгодини пройде і знову даю.По першій просьбі практично.Найгірше вдень,тоді геть мало молока,чи просто не встигає прибувати.А зранку є найбільше.І так само деколи 1-2 год не "злазить" з груді.І мені до речі не важко це,аби не плакала,бо тільки трошки довше поплаче,то "втрачає" голос.
Ksush@- -
- Повідомлення n°39
І їсти стараюсь нормально.Ще тільки сала не їла.Казали,що добре.А так м"ясо,масло,молочне щодня,яблука,морква в сирому вигляді,супи на кашах,компоти з сушки...От раніше,коли вип"ю чай з молоком,то практично зразу відчувала ,що прибуває молоко.А зараз щось не діє.Хоча молоко від тієї ж самої корови.Чи може жирність зменшилась перед отеленням?Надіюсь,наладиться.
Himena- -
- К-ть повідомлень : 823
- Повідомлення n°40
Ksush@, вітаємо з першим місяцем! Так, набрали малувато.
Щодо калорійнішого харчування - не скажу, харчувалася, як завжди, а у мене досить дієтичний стіл. Головне, харчуватися якісно, тобто ніяких вкрай дієтичних дієт (та ви і так то робите, як я зрозуміла).
Спробуйте також пити чаї для підвищення лактації, по-можливості, більше відпочивати вдень(спати), хай навіть відключатися по півгодини періодично, пробувати трохи розслаблятися, поливати груди теплою водичкою (можна в душі). Можна простимулювати ручним способом, але тоді можна собі розігнати цілу молочну ферму :-)) Тобто, коли у вас хоч трохи набиратиметься молоко, ви його одразу зціджуватимете (можна в баночку і додатково догодовувати ним доню) і якщо навіть підійде час годування і груди будуть напівпорожні, то під час смоктання прибуде нова порція молока, ви відчуєте.
Ще допомагає спання разом, коли дитина має необмежений доступ до грудей.
І ще! Пийте багато рідини, особливо теплої, вдень чайочки (не обов"язково з молоком, мені, наприклад, то ролі не грало жодної), вночі як немає сил гріти, то поставте коло себе пляшку мінералки і теж пийте.
Робіть м"який круговий погладжуючий масаж грудей.
Як є можливість, візьміть в прокат дитячі ваги (ми приспособили кухонні, але електронні) і раз на кілька днів зважуйте донечку для контролю.
І ще... молоко - воно в голові. Дивно звучить, знаю. Уявляйте, як у вас наповнюються груди, як доня їсть і наїдається, як вона гарно росте. Не майте сумнівів, що у вас ПОВНО молока. Теж допомагає.
І не нервуватися, нікому не давати на себе тиснути чи дратувати.
Щодо прикладання, то я прикладала за вимогою. Мабуть за годинами нам би не підійшло, я б так і не налагодила лактацію і довелося б годувати сумішшю. Але у нас була спочатку проблема - ми не хотіли смоктати, вірніше, робили це мало і ліниво, чому також добре втрачали вагу. Їли ми по-різному, могла поїсти й через пів години, й через дві години, тобто на кожен писк давалася циця. Не зважаючи, що у мене 0 розмір грудей і я класична "модель", думаю, сукупність отих всіх заходів допомогла досі годувати дитину груддю. Планувала майже до 2-х років, але завагітніла, тому зараз циця лишилася лише для покращення дуже поганого настрою, коли зуби в малої лізуть. Хоча в пологовому дитину мені дууууже хотіли посадити на суміш і ніхто не вірив, що я її вигодую сама.
Сподіваюся, що у вас все швидко налагодиться і буде добре! Вірте в себе і працюйте-працюйте-працюйте... а там організм звикне і воно все саме собою виходитиме.
Щодо калорійнішого харчування - не скажу, харчувалася, як завжди, а у мене досить дієтичний стіл. Головне, харчуватися якісно, тобто ніяких вкрай дієтичних дієт (та ви і так то робите, як я зрозуміла).
Спробуйте також пити чаї для підвищення лактації, по-можливості, більше відпочивати вдень(спати), хай навіть відключатися по півгодини періодично, пробувати трохи розслаблятися, поливати груди теплою водичкою (можна в душі). Можна простимулювати ручним способом, але тоді можна собі розігнати цілу молочну ферму :-)) Тобто, коли у вас хоч трохи набиратиметься молоко, ви його одразу зціджуватимете (можна в баночку і додатково догодовувати ним доню) і якщо навіть підійде час годування і груди будуть напівпорожні, то під час смоктання прибуде нова порція молока, ви відчуєте.
Ще допомагає спання разом, коли дитина має необмежений доступ до грудей.
І ще! Пийте багато рідини, особливо теплої, вдень чайочки (не обов"язково з молоком, мені, наприклад, то ролі не грало жодної), вночі як немає сил гріти, то поставте коло себе пляшку мінералки і теж пийте.
Робіть м"який круговий погладжуючий масаж грудей.
Як є можливість, візьміть в прокат дитячі ваги (ми приспособили кухонні, але електронні) і раз на кілька днів зважуйте донечку для контролю.
І ще... молоко - воно в голові. Дивно звучить, знаю. Уявляйте, як у вас наповнюються груди, як доня їсть і наїдається, як вона гарно росте. Не майте сумнівів, що у вас ПОВНО молока. Теж допомагає.
І не нервуватися, нікому не давати на себе тиснути чи дратувати.
Щодо прикладання, то я прикладала за вимогою. Мабуть за годинами нам би не підійшло, я б так і не налагодила лактацію і довелося б годувати сумішшю. Але у нас була спочатку проблема - ми не хотіли смоктати, вірніше, робили це мало і ліниво, чому також добре втрачали вагу. Їли ми по-різному, могла поїсти й через пів години, й через дві години, тобто на кожен писк давалася циця. Не зважаючи, що у мене 0 розмір грудей і я класична "модель", думаю, сукупність отих всіх заходів допомогла досі годувати дитину груддю. Планувала майже до 2-х років, але завагітніла, тому зараз циця лишилася лише для покращення дуже поганого настрою, коли зуби в малої лізуть. Хоча в пологовому дитину мені дууууже хотіли посадити на суміш і ніхто не вірив, що я її вигодую сама.
Сподіваюся, що у вас все швидко налагодиться і буде добре! Вірте в себе і працюйте-працюйте-працюйте... а там організм звикне і воно все саме собою виходитиме.
Ksush@- -
- Повідомлення n°41
Дуже дякую,дівчатка!Я дуже стараюсь і старатимусь надалі.
Himena- -
- К-ть повідомлень : 823
- Повідомлення n°42
Розказуйте й надалі, як у вас справи ;-)
Як згадаю, як я з тими вагами носилася і переживала перші три місці
Як згадаю, як я з тими вагами носилася і переживала перші три місці
Таська- -
- К-ть повідомлень : 2354
- Повідомлення n°43
Повністю погоджуюся з Himena, пити-пити-пити і прикладати постійно! Нас в пологовому встигли нагодувати сумішшю, але потім все налагодилося і ми відкормили собі і щічки і попу і все решта! Головне не здаватися і не звертати увагу на бабок які зразу кричать догодовувати. Удачі і багато-багато смачненького молочка!
П.С. ще грецькі горіхи дають жирність молоку
П.С. ще грецькі горіхи дають жирність молоку
Ksush@- -
- Повідомлення n°44
Ksush@- -
- Повідомлення n°45
Нам сьогодні уже 2 місяці.Напишу коротенько про наші справи.Почала я цей місяць з годування по режиму:біля груді 15-20 хв. і через 1,5-2 год.,так,як сказав педіатр.Через тиждень зважились і о диво -набрали за тиждень 200 гр.!Подумала,що вже так і кормитиму,раз є результат.Тут поламалась вага і знову зважились аж через 2 тижні.Тут знову диво-мінус 100 гр.Я трохи злякалась,раз дитина стала втрачати вагу. В той же вечір побігла купила суміш і покормила її.Ви не уявляєте,який блаженний вигляд у неї був після того,як вона випила суміш!І я зрозуміла,що моя дитина вперше за майже 2 місяці наїлась.Так ми і перейшли на змішане вигодовування.То за ост. тиждень -плюс 600 гр. 2 місяці експериментувала над дитиною:і так годувала,і так,і так...Думаю,надалі в нас все буде добре.
Margoshka- -
- К-ть повідомлень : 1758
- Повідомлення n°46
Раз ви вирішили, що так краще для Вашої лялі, значить, так і робіть! Удачки!
musya- -
- К-ть повідомлень : 1905
Вік : 39
- Повідомлення n°47
Ксюха, в нас на початках теж була така проблема, то також деколи догодовувала сумішшю, але потім молочка стало більше і питання в догодовуванні зникло саме по собі. Головне дитину постійно прикладати до грудей і перед тим як давати суміш дати цицю, бо інакше молочко може пропасти зовсім.
Ksush@- -
- Повідомлення n°48
Маша,так і роблю.Думаю,все в нас буде добре.
oli4ka- -
- К-ть повідомлень : 339
Вік : 33
- Повідомлення n°49
Ами годувалися до 3 місяців тоді пропало через те що їздила на сесію в харків на державні екзамини сціджувалася де попало то в поїзді то в туалеті то на вокзалі і застудила груди лежала з температурою біль невиносима робила собі масаж і тоді почало пропадати спочатку в одній тоді в другій.але якщо б більше прикладала до груді то може б і не пропало але в донечки була алергія на моє молоко,і я притримувалася дієти.І після того ми перейшли на малиш гречаний спочатку давала нан але вона його зригувала ось така в нас історія
Natie- -
- К-ть повідомлень : 1037
Вік : 39
- Повідомлення n°50
А ми на Гв від народження. В пологовому акушерка показувала як правильно прикладати, але перші дні було важко і це займало мені до 20хв а той пів години. Вдень помогав або чоловік або сестра, коли приходили. а як не було, то якось сама собі радила, тицяла поки не почула, що вона з мене тягне. Було важко на 4-й день. молоко в одній груді набралось, вона затвердла, і доня ніяк з неї не могла тягнути. але ми викликала масажистку вона все "розім"яла", перед тим я ще відсмоктала з неї молоковідсмоктувачем .і все... груди чергувала, раз одну, раз іншу, і так слава Богу, вже 1р2м. Дуже рада, .що мені все вдалося.Доня за цей час тільки раз захворіла(і то через те, що сестра була хвора, і прийшла до нас).а так то я навіть не знаю, що таке соплі(ттт). Я вважаю, що дуже багато залежить як мама себе настроїть. як вона буде думати, що в неї немає молока (бо малі груди, перші дні і т.д), то його в неї і не буде! Так що дівчата - не слухайте казок, а робіть все, щоб зберегти ГВ хоча б до 6м.
2020-10-17, 5:08 pm автор gehaj
» Моторчик (укачиватель) для детской кроватки NaNiNa
2020-01-14, 3:09 pm автор nanina.com.ua
» Манеж,ходунки
2019-12-23, 9:19 pm автор Lissa
» Що потрібно дитині на зиму???
2019-12-23, 9:16 pm автор Lissa
» Які саночки купити дитині?
2019-12-23, 9:10 pm автор Lissa
» Як пройшов ваш день?
2019-11-20, 4:04 pm автор Inga
» Скільки дітей ви хочете мати?
2019-11-20, 3:37 pm автор Inga
» Скільки партнерів по сексу у вас було?
2019-10-19, 3:02 pm автор Анилла89