А як ви розвиваєте своїх карапузиків?
Малюк місяця
Тут буде фото малюка
Реклама
Соціальні мережі
Хто зараз онлайн
Зараз відвідувачів на форумі: 38, з них 0 зареєстрованих, 0 прихованих і 38 гостей
немає
Рекордна відвідуваність форуму (95 одночасно) відбулась 2024-10-11, 7:34 pm
Ми в Контактах приєднуйтеся до нас
Наша кнопка
Пошук
Останні теми
Реклама
Погода
волог.:
тиск:
вітер:
волог.:
тиск:
вітер:
волог.:
тиск:
вітер:
+5
В ритмі щастя...
Ната Д
ялю
Natie
mad_housewife
9 користувачів
Займаємось по методиці
mad_housewife- -
- К-ть повідомлень : 887
Вік : 36
- Повідомлення n°1
Займаємось по методиці
Дівчата, надумала з Нікундріком займатись по методиці Домана.
Natie- -
- К-ть повідомлень : 1037
Вік : 39
- Повідомлення n°2
Re: Займаємось по методиці
ой начиталась багато за різні методики, але не знаю чи вистарчить у мене часу і терпіння. хоча можливо це не так важко...
ялю- -
- К-ть повідомлень : 1940
- Повідомлення n°3
а я ще навіть нічого не читала...але мала так швидко розвивається,то може б і цікаво ій було....вона любить ,коли я рахую вголос або розказую алфавіт,при чому англійський ій більше подобається...десь на середині починає реготати:)
Ната Д- -
- К-ть повідомлень : 4420
- Повідомлення n°4
Якщо чесно то я навіть не знала що таке є. Але ось знайшла і почитала. Може й ще комусь знадобиться.
Ранній розвиток дитини. Методика раннього розвитку Домана.
Ранній розвиток дитини. Методика раннього розвитку Домана.
- Спойлер:
- Більше 100 років багатьох педагогів, батьків і психологів хвилюють методики раннього розвитку дитини. Якщо говорити звичною мовою, то ранній розвиток – це дошкільне навчання дитини від народження до 3-х років, коли відбувається найбільш інтенсивне зростання і розвиток головного мозку.
Всі відомі в даний час методики раннього розвитку дітей мають загальну мету – це максимальне розкриття потенціалу дитини, розвиток його можливостей і творчих здібностей. Досягається ця мета різними випробуваними і перевіреними часом методиками: інтенсивний фізичний розвиток (методики Никітіна, Китаєва і Трунова), інтелектуальні ігри (Никітін, Монтессорі, Зайців, Лупан, Доман), творчий розвиток (Гмошинськая).
У даному матеріалі ми зупинимося на методиці раннього розвитку відомого американського військового лікаря (за фахом нейрофізіолога) Гліба Домана. На зорі відкриття своєї унікальної системи, Доман займався адаптацією дітей з травмами мозку. Виявилось, що у «проблемних» діток стимулювання клітин головного мозку покращує розвиток дитини в цілому. Заняття з такими дітьми тривали не більше 10 секунд, але регулярно і по декілька десятків раз на день. Спочатку дітям показували картинки із словами, написаними крупним шрифтом червоного кольору, пізніше – картинки з крупними червоними крапками (рахунок), а потім – картки з малюнками простих об'єктів, які оточують маляти в його повсякденному житті. Було відмічено, що після того, як діти навчилися читати і писати, вони починали рухатися. У міру здобуття позитивних результатів у дітей, удосконалили їх фізичні навики, виучували енциклопедичним знанням, грі на музичних інструментах, залучали до творчості. В результаті діти (що ще недавно відставали в психічному і фізичному розвитку) стали обганяти своїх однолітків по рівню інтелекту на 20-30%, виконувати складні фізичні вправи, демонстрували енциклопедичні знання і творчі здібності. Надалі Доманом і його колегами була розроблена ціла система занять із здоровими дітьми, покликана виростити малюка фізично міцним і інтелектуально розвиненим.
Чим такі цікаві заняття для дитини по Доману? Мета занять – познайомити маляти з тисячами чітких, цікавих фактів за допомогою карток з картинками. Картинки Домана мають бути строго одного розміру (28?28 см), само зображення без сторонніх деталей розташовується на білому фоні. Картинки систематизовані по групах і темах: міста, художники, птиці, тварини і так далі Кожна група має підгрупи. Наприклад, «тварини» підрозділяються на «рептилії», «ссавці» і так далі На зворотному боці картка підписується.
Починати заняття для дитини можна з самого народження, починаючи всього по 5 хвилин в день. Прудкість показу кожної картки – 1 секунда, при цьому дорослий не повинен дивитися на зображення, аби не відволікати дитини. Картинки показуються, починаючи з останньої в колоді. І поважно: кожного разу картинки ретельно перемішуються.
Займатися по методиці Домана необхідно лише в ті моменти, коли дитина знаходиться у хорошому настрої і його увага нічим не зайнята. Крім того, закінчувати показ потрібно до того, як маляті стане нецікаво, аби він не втратив інтерес до подальшого заняття.
Для навчання читанню маляті спочатку показують картки із словами, потім із словосполуками і з фразами. Так само засвоюються і іноземні мови. Математика осягнулася шляхом показу карток з червоними крапками, потім з карток складаються приклади.
Окрім інтенсивних інтелектуальних навантажень, методика Домана передбачає і фізичний розвиток дитини. Адже, чим краще фізичний розвиток малюка, тим краще працює його мозок.
На закінчення необхідний сказати, що, займаючись з дитям цією методикою, не забувайте приділяти увагу і емоційному і соціальному розвитку, вдосконаленню творчих здібностей, які повною мірою дає Центр раннього розвитку для дітей.
Ната Д- -
- Повідомлення n°5
А де ті картинки брати? Вони десь продаються.?
mad_housewife- -
- Повідомлення n°6
Картинки продаються, але мене ижаба давить за весь комплект біля 600 грн платити.
Я скачала їх тут і роздрукую їх просто в розмірі 15 на 21
Я скачала їх тут і роздрукую їх просто в розмірі 15 на 21
Ната Д- -
- Повідомлення n°7
Дякую Віта і я так зроблю.
Ната Д- -
- Повідомлення n°8
А в тій статті пише що розмір має бути 28*28. Чи то не має особливого значення?
mad_housewife- -
- Повідомлення n°9
Я думаю і 15 на 21 достатньо.
В ритмі щастя...- -
- К-ть повідомлень : 2175
Вік : 39
- Повідомлення n°10
Думаю що в кого є кольоровий принтер можна самому зробити, в кого нема то продають книжечки з малюнками , то з них поробити картинки....цифри теж можна вдомашніх умовах зробити)))
oksano4ka- -
- К-ть повідомлень : 629
- Повідомлення n°11
Знайшла деякі на українській тут
oksano4ka- -
- Повідомлення n°12
Дівчатка, дуже зацікавила методика, знайшла презентації на різні теми, кого цікавить, можу дати ссилку. Тільки ніяк не можу зрозуміти з чого саме починати і чи показувати потрібно щоразу інший розділ...
Ната Д- -
- Повідомлення n°13
Дай будь-ласка посилання.
oksano4ka- -
- Повідомлення n°14
там спочатку треба зареєструватися http://toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=3676
Kavusja- -
- К-ть повідомлень : 15888
Вік : 37
- Повідомлення n°15
Ната, авка супер!!! Нічого не знаю про методики...
Ната Д- -
- Повідомлення n°16
скачала я презентацію. І щоб ви думали. там стільки цікавого другий день сижу. хлопцям найбільше сподобались пташки і їх спів.
Ната Д- -
- Повідомлення n°17
хтось займається?
supermama21- -
- К-ть повідомлень : 19
- Повідомлення n°18
В школі моя дитина побачила що її однокласники читають журнал Пізнайко. Коли вона прийшла до дому то закатала істерику, що теж хоче цей журнал. Прийшлось виписати. І ви знаєте досить таки не поганий журнал... Зря що не виписала його раніше.
mamanya- -
- К-ть повідомлень : 28
- Повідомлення n°19
Моя дитина дуже любить читати журнал Пізнайко, дуже часто ми разом сідаємо і читаємо цікаві статті з цього журналу. Я не жалію. що виписую цей журнал, на мою думку він вносить вагомий внесок в розвиток моєї дитини.
2020-10-17, 5:08 pm автор gehaj
» Моторчик (укачиватель) для детской кроватки NaNiNa
2020-01-14, 3:09 pm автор nanina.com.ua
» Манеж,ходунки
2019-12-23, 9:19 pm автор Lissa
» Що потрібно дитині на зиму???
2019-12-23, 9:16 pm автор Lissa
» Які саночки купити дитині?
2019-12-23, 9:10 pm автор Lissa
» Як пройшов ваш день?
2019-11-20, 4:04 pm автор Inga
» Скільки дітей ви хочете мати?
2019-11-20, 3:37 pm автор Inga
» Скільки партнерів по сексу у вас було?
2019-10-19, 3:02 pm автор Анилла89