Малюк місяця
Тут буде фото малюка
Реклама
Соціальні мережі
Хто зараз онлайн
Зараз відвідувачів на форумі: 13, з них 0 зареєстрованих, 0 прихованих і 13 гостей
немає
Рекордна відвідуваність форуму (95 одночасно) відбулась 2024-10-11, 7:34 pm
Ми в Контактах приєднуйтеся до нас
Наша кнопка
Пошук
Останні теми
Реклама
Погода
волог.:
тиск:
вітер:
волог.:
тиск:
вітер:
волог.:
тиск:
вітер:
+8
Ірчик
Ната Д
Oksan@
Алла
В ритмі щастя...
milanka
Natie
голубка тетяна
12 користувачів
Печемо Пасочку самі!!!
голубка тетяна- -
- К-ть повідомлень : 2178
Реєстрація : 04.02.2012
Вік : 41
- Повідомлення n°1
Печемо Пасочку самі!!!
Скоро світле свято-Великдень!!Я ось думаю вперше випікати пасочку сама.Бо бабулька,нажаль,після перелому руки,наврядчи зможе пекти...Та вже і хочется самій спробувати-що я не господиня??? Я попитаю бабульку рецепт і напишу згодом.А ви поки поділітся також..
Natie- -
- К-ть повідомлень : 1037
Реєстрація : 04.02.2012
Вік : 39
- Повідомлення n°2
Re: Печемо Пасочку самі!!!
1) 1 банка згущонки(не варена) - вилити в миску, в ту саму банку влити теплої води (2 рази) і додати до згущонки.
2) 50 гр дріждів розвести у суміші №1(вода з згущонкою)
3) додати 2 - 3 стакани муки і залишити щоб кисло, приблизно годину.
4) 0,5 пачки маргарини, 100гр масла, 6 жовтків, 150гр цукру, ванілін, ізюм цукати(за бажанням). Все замісити "повільно" мукою і поставити, щоб підкисало. Збити (рукою) 3 рази.
5) наповнити форму на 1/3, і коли підкисне - випікати 45хв.
6) Зверху за бажанням глазур: 1 білок - 2 ст.л цукру, добре збити, намастити, посипати кольоровими горошками(sprinkles) і поставити в духовку, щоб трішки підсохло.
Паска виходить дуже смачна, але як каже моя мама, який би не був рецепт, головне, пекти її з добрим настроєм, (не можна на когось злитись) і тоді все вийде!
2) 50 гр дріждів розвести у суміші №1(вода з згущонкою)
3) додати 2 - 3 стакани муки і залишити щоб кисло, приблизно годину.
4) 0,5 пачки маргарини, 100гр масла, 6 жовтків, 150гр цукру, ванілін, ізюм цукати(за бажанням). Все замісити "повільно" мукою і поставити, щоб підкисало. Збити (рукою) 3 рази.
5) наповнити форму на 1/3, і коли підкисне - випікати 45хв.
6) Зверху за бажанням глазур: 1 білок - 2 ст.л цукру, добре збити, намастити, посипати кольоровими горошками(sprinkles) і поставити в духовку, щоб трішки підсохло.
Паска виходить дуже смачна, але як каже моя мама, який би не був рецепт, головне, пекти її з добрим настроєм, (не можна на когось злитись) і тоді все вийде!
milanka- -
- К-ть повідомлень : 1978
Реєстрація : 07.02.2012
Вік : 34
- Повідомлення n°3
Re: Печемо Пасочку самі!!!
пекла того року за малечівським рецептом пасочку "Смакота"
вийшло справді смакота))
цього року знову буду її пекти
вийшло справді смакота))
цього року знову буду її пекти
В ритмі щастя...- -
- К-ть повідомлень : 2175
Реєстрація : 14.02.2012
Вік : 39
- Повідомлення n°5
Re: Печемо Пасочку самі!!!
Я теж замісила пасочку, але печу за бабусиним рецептом, потім напишу рецепт))))
Алла- -
- К-ть повідомлень : 4739
Реєстрація : 26.11.2012
Вік : 43
- Повідомлення n°6
Re: Печемо Пасочку самі!!!
Хто буде пекти пасочку, поділіться рецептиком!
Oksan@- -
- К-ть повідомлень : 701
Реєстрація : 17.08.2012
Вік : 35
- Повідомлення n°7
Re: Печемо Пасочку самі!!!
Всі печуть, але рецепти не пишуть)
Я теж вперше вирішила пекти. Щоб на свята получилося, то вирішила пробні пекти. От сьогодні спробувала один рецепт - смачна, але забита. Не ризикну знов. Тож далі в пошуках... Як знайду щось - напишу.
А "бабусині" рецепти, на жаль, не підходять мені, бо там завжди "на око", а я така господиня, що мені до грама треба все писати))
До-речі, пекла в паперовій формі - сподобалося)
Я теж вперше вирішила пекти. Щоб на свята получилося, то вирішила пробні пекти. От сьогодні спробувала один рецепт - смачна, але забита. Не ризикну знов. Тож далі в пошуках... Як знайду щось - напишу.
А "бабусині" рецепти, на жаль, не підходять мені, бо там завжди "на око", а я така господиня, що мені до грама треба все писати))
До-речі, пекла в паперовій формі - сподобалося)
Алла- -
- К-ть повідомлень : 4739
Реєстрація : 26.11.2012
Вік : 43
- Повідомлення n°8
Re: Печемо Пасочку самі!!!
Oksan@, і я купила паперові формочки, хочеться спекти свою пасочку.
Ната Д- -
- К-ть повідомлень : 4420
Реєстрація : 04.02.2012
Вік : 36
- Повідомлення n°9
Re: Печемо Пасочку самі!!!
Ми кожен рік їдем на Паску в село. І там з мамою пчем паску. Ще ніколи не купляли. Сам процес. це щось особливе. Раніше мама пекла в печі, ніколи не забуду, як казала щоб ми не стукали дверима, щоб не бігали, в той день як печеш пасочку потрібо щоб було тихо і мирно в хаті. Зазвичай ми це робим в четвер.
Інгредієнти:
Молоко 0,5 літра,
дріжджі 75 р. (свіжі),
яйця 8-10 шт.,
масло вершкове або маргарин 150г.,
цукор 0,5 кг.,
ванільний цукор 1 пакетик,
борошно 9 склянок,
сіль 1,5 ч.л.
цукати
ванінілін
родзинки
цедра від сухого апельсину (тоді пасочка жовта жовта)
Спосіб приготування:
У теплому молоці розвести дріжджі, додати 1 ст.л. цукру і 2 склянки борошна, розмішати і поставити підніматися в теплому приміщенні до збільшення в 3 рази.
Відокремити білки від двох яєць (для прикраси готових пасок) і поставити в холодильник.
Розтерти жовтки і інші яйця з цукром і сіллю, все разом розмішати. Всипати, розмішуючи, борошно і замісити тісто некруто. накрити чистим рушником і залишити підніматися в теплому місці.
Коли тісто збільшиться в 2-3 рази, розтопити масло, додати в нього ваніль і влити в тісто.
Добре вимісити і дати ще раз підійти.
Форми рясно змастити олією. Руки теж змастити олією. Набирати і відривати руками шматки тіста і викладати у форму (до половини висоти форми).
Накрити форми рушником і дати пасці підійти до верху форми.
Ставити форми у гарячу духовку і випікати 15-25 хвилин в залежності від розміру форм.
Дістати, дати охолонути, накривши рушником. Акуратно вийняти з формочок.
Холодні білки збити з 2 ст.л. цукру в міцну піну. Обмазати білковим кремом верх пасок і посипати за бажанням різнобарвним пшоном чи спеціальної посипкою.
Випічки виходить дуже багато.
А ще я замішую тісто з води,борошна і солі(трохи),розкатую тоненький пласт і з цього тіста роблю хрестик,квіточки,різні гілочки і коли помащу пасочку яєчком,зверху викладаю фігурки з солоного тіста.Потім ,коли спечеться,виходить дуже гарно,бо квіточки залишаюься білого кольору
Інгредієнти:
Молоко 0,5 літра,
дріжджі 75 р. (свіжі),
яйця 8-10 шт.,
масло вершкове або маргарин 150г.,
цукор 0,5 кг.,
ванільний цукор 1 пакетик,
борошно 9 склянок,
сіль 1,5 ч.л.
цукати
ванінілін
родзинки
цедра від сухого апельсину (тоді пасочка жовта жовта)
Спосіб приготування:
У теплому молоці розвести дріжджі, додати 1 ст.л. цукру і 2 склянки борошна, розмішати і поставити підніматися в теплому приміщенні до збільшення в 3 рази.
Відокремити білки від двох яєць (для прикраси готових пасок) і поставити в холодильник.
Розтерти жовтки і інші яйця з цукром і сіллю, все разом розмішати. Всипати, розмішуючи, борошно і замісити тісто некруто. накрити чистим рушником і залишити підніматися в теплому місці.
Коли тісто збільшиться в 2-3 рази, розтопити масло, додати в нього ваніль і влити в тісто.
Добре вимісити і дати ще раз підійти.
Форми рясно змастити олією. Руки теж змастити олією. Набирати і відривати руками шматки тіста і викладати у форму (до половини висоти форми).
Накрити форми рушником і дати пасці підійти до верху форми.
Ставити форми у гарячу духовку і випікати 15-25 хвилин в залежності від розміру форм.
Дістати, дати охолонути, накривши рушником. Акуратно вийняти з формочок.
Холодні білки збити з 2 ст.л. цукру в міцну піну. Обмазати білковим кремом верх пасок і посипати за бажанням різнобарвним пшоном чи спеціальної посипкою.
Випічки виходить дуже багато.
А ще я замішую тісто з води,борошна і солі(трохи),розкатую тоненький пласт і з цього тіста роблю хрестик,квіточки,різні гілочки і коли помащу пасочку яєчком,зверху викладаю фігурки з солоного тіста.Потім ,коли спечеться,виходить дуже гарно,бо квіточки залишаюься білого кольору
Алла- -
- К-ть повідомлень : 4739
Реєстрація : 26.11.2012
Вік : 43
- Повідомлення n°10
Re: Печемо Пасочку самі!!!
Ната Д, дуже дякую за рецептик, ти все так гарно розписала
Ната Д- -
- К-ть повідомлень : 4420
Реєстрація : 04.02.2012
Вік : 36
- Повідомлення n°11
Re: Печемо Пасочку самі!!!
ну щоб зрозуміло було. В нас пасочка простенька, я не люблю нічого особливого. Але всі завжди хвалять.Алла пише:Ната Д, дуже дякую за рецептик, ти все так гарно розписала
Алла- -
- К-ть повідомлень : 4739
Реєстрація : 26.11.2012
Вік : 43
- Повідомлення n°12
Re: Печемо Пасочку самі!!!
Ната Д, я так і хотіла провірений рецептик, що люди роками печуть, бо з інтернету можна такого напекти...
Oksan@- -
- К-ть повідомлень : 701
Реєстрація : 17.08.2012
Вік : 35
- Повідомлення n°13
Re: Печемо Пасочку самі!!!
Ната Д, мені дещо не зрозуміло: "цедра від сухого апельсину " - тобто? Висушити шкірку, чи просто щоб не мокрий був апельсин?
І ще: на якій температурі випікаєте, приблизно? І скільки часу, теж приблизно, якщо пам'ятаєте, проходить від замісу до запихання в духовку? Думаю, просто, якщо замішу після роботи, чи встигну поспати ще вночі))
І ще: на якій температурі випікаєте, приблизно? І скільки часу, теж приблизно, якщо пам'ятаєте, проходить від замісу до запихання в духовку? Думаю, просто, якщо замішу після роботи, чи встигну поспати ще вночі))
Ната Д- -
- К-ть повідомлень : 4420
Реєстрація : 04.02.2012
Вік : 36
- Повідомлення n°14
Re: Печемо Пасочку самі!!!
тісто сходить десь 2-4 години. Потім поки в формочки покладеш, то ж треба гарненько обкатати, щоб поверхня гладенька ще годинка.Oksan@ пише:Ната Д, мені дещо не зрозуміло: "цедра від сухого апельсину " - тобто? Висушити шкірку, чи просто щоб не мокрий був апельсин?
І ще: на якій температурі випікаєте, приблизно? І скільки часу, теж приблизно, якщо пам'ятаєте, проходить від замісу до запихання в духовку? Думаю, просто, якщо замішу після роботи, чи встигну поспати ще вночі))
Ната Д- -
- К-ть повідомлень : 4420
Реєстрація : 04.02.2012
Вік : 36
- Повідомлення n°15
Re: Печемо Пасочку самі!!!
а цедра сухого апельсина _ це я таку назву сама придумала, шкурки від апельсина висушувала, а потім на тертку дрібну терла. Зазвичай, десь від двох апельсинів.
Ірчик- -
- К-ть повідомлень : 1473
Реєстрація : 13.01.2014
Вік : 37
- Повідомлення n°16
Re: Печемо Пасочку самі!!!
Ось і мій рецептик смачненької пасочки!!!
0,5 л. молока
100 г. дріжджів
2 ст. цукру
1 пачка(200г) масла
15 жовтків
родзинки
цукати
ванільний цукор
борошно (скільки візьме, тісто має бути м"яке)
Спосіб приготування такий же як і у Нати Д, але в даному випадку білків до тіста не додаю. І масло додаю в кінці, не ростоплене а розмякчине.
0,5 л. молока
100 г. дріжджів
2 ст. цукру
1 пачка(200г) масла
15 жовтків
родзинки
цукати
ванільний цукор
борошно (скільки візьме, тісто має бути м"яке)
Спосіб приготування такий же як і у Нати Д, але в даному випадку білків до тіста не додаю. І масло додаю в кінці, не ростоплене а розмякчине.
Ната Д- -
- К-ть повідомлень : 4420
Реєстрація : 04.02.2012
Вік : 36
- Повідомлення n°17
Re: Печемо Пасочку самі!!!
пасочка мабуть, дуже жовтенька. Так жовтків багато.Ірчик пише:Ось і мій рецептик смачненької пасочки!!!
0,5 л. молока
100 г. дріжджів
2 ст. цукру
1 пачка(200г) масла
15 жовтків
родзинки
цукати
ванільний цукор
борошно (скільки візьме, тісто має бути м"яке)
Спосіб приготування такий же як і у Нати Д, але в даному випадку білків до тіста не додаю. І масло додаю в кінці, не ростоплене а розмякчине.
Ірчик- -
- К-ть повідомлень : 1473
Реєстрація : 13.01.2014
Вік : 37
- Повідомлення n°18
Re: Печемо Пасочку самі!!!
Ната Д, так, жовтенька і смачненька)))
iro4ka- -
- К-ть повідомлень : 280
Реєстрація : 23.01.2013
Вік : 36
- Повідомлення n°19
Re: Печемо Пасочку самі!!!
Цього року попробую спекти по рецептику Нати,дякую за рецепт,бо минулого року пекла по рецепту з журналу,вийшла смачна ,але лепкувата.
iro4ka- -
- К-ть повідомлень : 280
Реєстрація : 23.01.2013
Вік : 36
- Повідомлення n°20
Re: Печемо Пасочку самі!!!
Дівчата,а що робити щоб пасочки зверху не тріскались,може хтосб щось знає,бо так хочеться щоб була гладенька)))
Oksan@- -
- К-ть повідомлень : 701
Реєстрація : 17.08.2012
Вік : 35
- Повідомлення n°21
Re: Печемо Пасочку самі!!!
Не знаю нічого,iro4ka, але читала, що тріскають, якщо тісто не докисає, треба довго тримати його...
Ната Д- -
- К-ть повідомлень : 4420
Реєстрація : 04.02.2012
Вік : 36
- Повідомлення n°22
Re: Печемо Пасочку самі!!!
це тому що паска добре не підійшла в формі. Якщо вона добре підійде то тоді не буде тріскатись, а так вона ще в духовці підходить, а зверху запікається і їй не має куди піднятись тому і тріскає. Треба щоб в духовку вставляти, коли тісто підніметься рівно з формою. ЦЕ те ж що каже Oksan@.iro4ka пише:Дівчата,а що робити щоб пасочки зверху не тріскались,може хтосб щось знає,бо так хочеться щоб була гладенька)))
Алла- -
- К-ть повідомлень : 4739
Реєстрація : 26.11.2012
Вік : 43
- Повідомлення n°23
Re: Печемо Пасочку самі!!!
Ірчик, дякую за рецептик
Ірчик- -
- К-ть повідомлень : 1473
Реєстрація : 13.01.2014
Вік : 37
- Повідомлення n°24
Re: Печемо Пасочку самі!!!
Ось уже мої готові пасочки!!!
Ната Д- -
- К-ть повідомлень : 4420
Реєстрація : 04.02.2012
Вік : 36
- Повідомлення n°25
Re: Печемо Пасочку самі!!!
Ірчик, молодчинка дуже апетитна. Ми цього разу пектимо в суботу.
2020-10-17, 5:08 pm автор gehaj
» Моторчик (укачиватель) для детской кроватки NaNiNa
2020-01-14, 3:09 pm автор nanina.com.ua
» Манеж,ходунки
2019-12-23, 9:19 pm автор Lissa
» Що потрібно дитині на зиму???
2019-12-23, 9:16 pm автор Lissa
» Які саночки купити дитині?
2019-12-23, 9:10 pm автор Lissa
» Як пройшов ваш день?
2019-11-20, 4:04 pm автор Inga
» Скільки дітей ви хочете мати?
2019-11-20, 3:37 pm автор Inga
» Скільки партнерів по сексу у вас було?
2019-10-19, 3:02 pm автор Анилла89