Досвідчені мамульки діліться досвідом!!!
Малюк місяця
Тут буде фото малюка
Реклама
Соціальні мережі
Хто зараз онлайн
Зараз відвідувачів на форумі: 34, з них 0 зареєстрованих, 0 прихованих і 34 гостей
немає
Рекордна відвідуваність форуму (95 одночасно) відбулась 2024-10-11, 7:34 pm
Ми в Контактах приєднуйтеся до нас
Наша кнопка
Пошук
Останні теми
Реклама
Погода
волог.:
тиск:
вітер:
волог.:
тиск:
вітер:
волог.:
тиск:
вітер:
+36
Ksush@
Oksan@
alinka25
Oxana_Sunny
Вітана
@mirta@
ромашка
Ly...
EspozaFeliz
Natie
Ollenka
Ester88
ялю
hata4
Антуріум
Ludasya29
Улянчик*
пушкарік
голубка тетяна
Margoshka
Кідді
musya
oksano4ka
Серденько
Himena
Ната Д
Galicia
kukusya
В ритмі щастя...
AmInka
Світулька
milanka
Таська
Мері 13
Молочна шоколадка
Kavusja
40 користувачів
Починаємо прикорм
Kavusja- -
- К-ть повідомлень : 15888
Вік : 37
- Повідомлення n°1
Починаємо прикорм
Коли краще вводити прикорм, з чого починати, через який час можна буде давати вже повну порцію?
Kavusja- -
- Повідомлення n°2
Re: Починаємо прикорм
Сьогодні вичитала, що прикорм можна вводити не раніше 4міс і не пізніше 6 міс.
Діткам, які гарно набирають вагу можна починати вводити прикорм з пюрешок, починати з пів чайної ложечки, кожного дня збільшувати таким чином щоб за 2 тижні вже можна було давати пону порцію (в тому випадку якщо немає реакції).
Діткам, які погано набирають вагу краще починати вводити прикорм з безмолочних кашок гречаної чи рисової, які не містять глютену і цукру. Пізніше можна давати вівсяну, кукурудзяну і змішані.
Діткам, які гарно набирають вагу можна починати вводити прикорм з пюрешок, починати з пів чайної ложечки, кожного дня збільшувати таким чином щоб за 2 тижні вже можна було давати пону порцію (в тому випадку якщо немає реакції).
Діткам, які погано набирають вагу краще починати вводити прикорм з безмолочних кашок гречаної чи рисової, які не містять глютену і цукру. Пізніше можна давати вівсяну, кукурудзяну і змішані.
Kavusja- -
- Повідомлення n°3
Ми сьогодні вперше попробували гарбузову пюрешку, блін мені аж самій сподобалося, таке смачне, малий гарно їв.
Молочна шоколадка- -
- К-ть повідомлень : 1357
- Повідомлення n°4
А ми сьогодні спробували пів чайної ложечки яблучного соку
Далі мабуть посмакуємо печене яблучко....., яблучне пюре, а там побачимо
Далі мабуть посмакуємо печене яблучко....., яблучне пюре, а там побачимо
Kavusja- -
- Повідомлення n°5
І як мала сприйняла сік, сподобався?
Мері 13- -
- К-ть повідомлень : 1390
Вік : 38
- Повідомлення n°6
А чого ви раніше чим 6 міс починаєте?
Я придумала, що починати буду з цвітної капусти, потім броколі, морква, гарбуз. це все по тижню, З 2 міс прикорму каші, з 3-фрукти. Печене яблочко не буду давати поки, бо чула, що після смачненького яблочка можуть не захтіти овочі. Стосовно сочка я пробувала на водичці давати лимонний сік, переносила нормально, а тепер думала яблочний, але почитала інфо і вирішила почекати
Я придумала, що починати буду з цвітної капусти, потім броколі, морква, гарбуз. це все по тижню, З 2 міс прикорму каші, з 3-фрукти. Печене яблочко не буду давати поки, бо чула, що після смачненького яблочка можуть не захтіти овочі. Стосовно сочка я пробувала на водичці давати лимонний сік, переносила нормально, а тепер думала яблочний, але почитала інфо і вирішила почекати
Таська- -
- К-ть повідомлень : 2354
Вік : 42
- Повідомлення n°7
Я вважаю, що прикорм можна починати після першого зубчика, тоді вже організм дає сигнал про готовність, ще не жувати, але вже сприймати іншу їжу [Ви повинні бути зареєстровані та підключені , щоб побачити посилання]
Kavusja- -
- Повідомлення n°8
Мері 13, ми на штучному тому прикорм почали раніше, я теж починала з овочевого пюре, картопля з кабачком, соки не давала і не даю, зараз їмо зранку 60гр кашки гречаної безмолочної + 100гр суміші, в обід суміш, потім 60гр пюре гарбузового + 100гр суміші, далі всі годування суміш. Кожного тижня буду вводити нове пюре, щоб було смачно і корисно.
Молочна шоколадка- -
- Повідомлення n°9
Kavusja Ще й як сподобався!!!! Їй все що в рот - то радості немає меж, могла би, то мене б з"їла
Молочна шоколадка- -
- Повідомлення n°10
Мері13 А що за інфо про соки??? Чому вирішила не давати яблучний???
Гість- Гість
- Повідомлення n°11
Саме краще починати прикорм з овочевого пюре.
Якщо дитинка не алергічна(якщо на гв і мама їсть все, що їй заманеться і дитинку не сипить), то можна зразу робити з декількох складових-я брала картоплю, моркву, цибулю і капусту, а потім і кабачки. починати з 1 ложки, в першій половині дня. Після пюре-обов"язково груди. За тиждень ви маєте замінити повністю 1 годування, але після пюре всерівно давайте груди.
Якщо дитинка не алергічна(якщо на гв і мама їсть все, що їй заманеться і дитинку не сипить), то можна зразу робити з декількох складових-я брала картоплю, моркву, цибулю і капусту, а потім і кабачки. починати з 1 ложки, в першій половині дня. Після пюре-обов"язково груди. За тиждень ви маєте замінити повністю 1 годування, але після пюре всерівно давайте груди.
Kavusja- -
- Повідомлення n°12
Ми на штучному, тому вже хочу одне годування заміняти кашкою, але малий без суміші не може.
Гість- Гість
- Повідомлення n°13
А ще через тиждень(від того часу, як дитині вже замінили повністю 1 порцію) починайте вводити кашу молочну. Принцип той самий-з 1 ложки і за тиждень до 1 порції.
Гість- Гість
- Повідомлення n°14
Радила б тобі всеж таки з овочевого пюре починати. Бо кашка солодка, а потім мамочки дивуються-чому моя дитина так не хоче пюре їсти овочеве?
Kavusja- -
- Повідомлення n°15
Ми їмо безмолочну гречану кашу, вона без цукру і глютену. А починали з овочевого пюре, картошка з кабачком. Ми солодкого не даємо ще.
Гість- Гість
- Повідомлення n°16
Я б до 6 хотіла б годувати грудьми тільки, але так як відлучаюсь на роботу-потрібно буде раніше замінити 1 годування, в 4,5 почну з овочевого пюре, а в 5-кашу молочну.
milanka- -
- К-ть повідомлень : 1978
Вік : 34
- Повідомлення n°17
сильно не сваріться, але планую в 4 місяці дати овочеве пюре
яблучний сочок ми вже десь тиждень пємо, зараз вже видушую пів яблучка
яблучний сочок ми вже десь тиждень пємо, зараз вже видушую пів яблучка
Kavusja- -
- Повідомлення n°18
Міланка, ми овочеве пюре почали нямать в 4.5 міс...їмо і зараз.
Сьогодні пробували пюре з яблук і банана, коли я закінчила малого годувати він на мене так обіражено подивився...типу я йому більше пошкодувала.
Сьогодні пробували пюре з яблук і банана, коли я закінчила малого годувати він на мене так обіражено подивився...типу я йому більше пошкодувала.
Світулька- -
- К-ть повідомлень : 1267
- Повідомлення n°19
а я свому дала яблучко посмоктати то радий ,тягнув,лизав,а як забрала крику було.мабуть сподобалося...
Молочна шоколадка- -
- Повідомлення n°20
І ми вже із задоволенням смакуємо яблучний сочок!!! Доні так подобається, так рота смішно відкриває
Kavusja- -
- Повідомлення n°21
Дівчата, з якого віку можна давати творог і який???
Може вже хтось давав своїй малечі???
Може вже хтось давав своїй малечі???
AmInka- -
- К-ть повідомлень : 333
Вік : 41
- Повідомлення n°22
доці почала вводити прикорм у 6 місяців і 2 тижні.. все ніяк не могла настроїтись на те, що моя кицюня буде їсти ще щось, крім маминої циці.. першим прикормом в нас була пюрешка з броколі.. доця його гарно засмакувала.. їли його протягом тижня.. готувала броколі на пару і перетирала через сито.. потім було пюре з цвітної капусти, потім почергово ввели картоплю, моркву, звичайну білокачанну капусту... коли вже спробували всі ці продукти по одному,я почала варити їй супчики з різною комбінацією овочів.. щоразу додавала щось новеньке в зупку, чи то зелень, чи то цибульку, чи крупу якусь.. супчики збивала в блендері, додавала перед збиванням пів чайної ложки олії чи вершкового масла... сіль не додавала до їжі десь до року..
AmInka- -
- К-ть повідомлень : 333
Вік : 41
- Повідомлення n°23
дівчатка, дієтологи сік не рекомендують давати в такому ранньому віці.. краще вже пюре фруктове дати, ніж сік, хоч і пюре радять вводити аж з 7 місяців.. сік сам по собі є важким продуктом для травлення.. а от пюре містять м'якоть фруктів, в якій є достатньо клітковини, що допомагає гарній роботі шлуночка..
щодо творога.. то його радять вводити в дитячий раціон з 8 місяця... я робила доці сама творожок.. купувала 1% кефір ставила на водяну баню і підігрівала до моменту, коли відходила сироватка.. але треба слідкувати, щоб не перегріти, бо творожок вийде сухий.. давала ще постояти хвилин 20 і відкидала на марлю.. виходив дуже ніжний сирочок.. до нього додавала банан чи яблучко - виходило дуже смачно, сама б ложками їла))
щодо творога.. то його радять вводити в дитячий раціон з 8 місяця... я робила доці сама творожок.. купувала 1% кефір ставила на водяну баню і підігрівала до моменту, коли відходила сироватка.. але треба слідкувати, щоб не перегріти, бо творожок вийде сухий.. давала ще постояти хвилин 20 і відкидала на марлю.. виходив дуже ніжний сирочок.. до нього додавала банан чи яблучко - виходило дуже смачно, сама б ложками їла))
В ритмі щастя...- -
- К-ть повідомлень : 2175
Вік : 39
- Повідомлення n°24
Ми починали з немолочної гречаної каші в 5міс, потім молочна гречка, потім цвітна капуста в5,5 міс і вівсяна каша.Зараз маленька трішки хвора, тому як виздоровіє планую давати кабачок або броколі, а потім картоплю і гарбуз, а там вже буде видно.Ми майже з 2-х місяців на ЗГ, а з 5-ти на ШГ тому і так рано почала вводити продукти, а якби гамали цицю то незнаю...
Kavusja- -
- Повідомлення n°25
Дівчата розкажіть з чого і як варити перший дитячий супик???
2020-10-17, 5:08 pm автор gehaj
» Моторчик (укачиватель) для детской кроватки NaNiNa
2020-01-14, 3:09 pm автор nanina.com.ua
» Манеж,ходунки
2019-12-23, 9:19 pm автор Lissa
» Що потрібно дитині на зиму???
2019-12-23, 9:16 pm автор Lissa
» Які саночки купити дитині?
2019-12-23, 9:10 pm автор Lissa
» Як пройшов ваш день?
2019-11-20, 4:04 pm автор Inga
» Скільки дітей ви хочете мати?
2019-11-20, 3:37 pm автор Inga
» Скільки партнерів по сексу у вас було?
2019-10-19, 3:02 pm автор Анилла89